Selçuklu Tıp kalitesini arttırıyor

Selçuklu Tıp kalitesini arttırıyor
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi, 40 ana bilim dalı ve 10 bilim dalıyla hizmet verirken, hem kapasitesini hem de kalitesini her alanda artırıyor.

   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı 17 Aralık 2010’da gerçekleştirilen 934 yatak kapasiteli Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi, 40 ana bilim dalı ve 10 bilim dalıyla hizmet verirken, hem kapasitesini hem de kalitesini her alanda artırıyor. Hastaneye çevre il ve ilçelerden müracaat eden hasta sayısı her geçen gün artarken, gerek Rektörlük gerekse hastane yönetimi, personel eksikliğini gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.  Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Personel eksikliği nedeniyle kompleksimiz, yüzde yüz kapasite ile hizmet veremiyor. Önümüzdeki süreçte bir yandan bu eksikliği giderken, diğer yandan tüm branşlarda hizmet kalitesini daha da artırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

 “Genç ve Dinamik Bir Kadroya Sahibiz”

  Dünyadaki tıp alanında ileri seviyelere ulaşmış ülkelerdeki her türlü tıbbi gelişmeyi yakından takip eden ve kısa sürede uygulamaya koyan genç ve dinamik kadrolara sahip olduklarını belirten Rektör Gökbel, “Hastanemizde bugün itibariyle 34 profesör, 23 doçent, 62 yardımcı doçent, 164 araştırma görevlisi, 2 diyetisyen, 6 biyolog, 129 hemşire, 38 sağlık teknikeri, 37 idari personel ve çok sayıda geçici personel görev yapmaktadır. Hastanemiz 121’i yoğun bakım olmak üzere 934 yatak kapasitesine sahip, ancak personel eksikliği nedeniyle yaklaşık yüzde 50 kapasite ile hizmet verebiliyoruz. Genç ve dinamik kişilerden oluşan akademik ve idari personelimizin sayısını en kısa sürede artırarak tam kapasite ile hizmet vermek istiyoruz. Bunun için de gerekli tüm girişimleri yapıyoruz.” diye konuştu.

           AB Standartlarında Hizmet

Fakülte ve hastaneyi gerek hizmet kalitesi gerekse eğitim düzeyi açısından AB standartlarına taşımak istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Bugün itibariyle  40 anabilim dalı ile 10 bilim dalında  kesintisiz hizmet veriyoruz. Sadece Konya merkez ve ilçeleri değil, Karaman, Isparta, Niğde, Aksaray, Afyonkarahisar ve Antalya’dan gelen hastalarımıza da en iyi şekilde hizmet vermek için çalışıyoruz. Modern hastane mimarisi ve ferah iç mekan tasarımıyla önemli bir sağlık merkezi olma yolunda ilerleyen hastanemizi, ileri tıp teknolojisine sahip tam donanımlı bir eğitim, uygulama ve araştırma merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. ”dedi.

 Tüm Birimler Tek Komplekste

           Kompleksin 130 bin metrekare kapalı, 106 bin metrekare de açık alandan oluştuğunu ifade eden Prof. Dr. Gökbel, “Fakültemizde 240 kişilik 3 adet anfi, 4 adet 80 kişilik staj sınıfı, her türlü teknik ve teknolojik altyapısı sağlanmış 3 adet 120 kişilik multidisiplin laboratuvarı, 10 adet araştırma laboratuvarı, 100 kişilik anatomi laboratuvarı, bilgisayar laboratuvarları, konferans salonları, modern öğretim üyeleri odaları, özellikle öğrencilerimizin kullandığı 11 adet tıp eğitimi ve bilişimi odası (TEBAD), 1 adet mesleki beceri laboratuvarı, kütüphane ve öğrenci kantinleri mevcuttur. Fakülte ile hastanenin tek komplekste bütün birimleri içerisinde barındırması hem öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz hem de hastalarımız ve hasta yakınları açısından önemli kolaylıklar sağlamaktadır.” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.