Savcı'dan YGS açıklaması
Yayınlanma:
İkinci sınav YGS'den etkilenecek mi? Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan açıkladı..
Sakınan, adliyede, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine, YGS ve KPSS sınavları ile ilgili soruşturmaların devam ettiğini söyledi.
“ÖSYM Başkanı Ali Demir'in açıklamalarından tatmin oldunuz mu?” sorusu üzerine Sakınan, “Tatmin olmamız söz konusu değil. Olayı araştırıyoruz. Kamuoyunu ikna etmek gibi bir sorunumuz yok. Biz soruşturma makamıyız. Dosyada gizlilik kararı aldık. Dolayısıyla bir şey söylemek zaten suç” dedi.
Soruşturmanın KPSS soruşturması ile beraber, ÖSYM'nin faaliyetleri kapsamında yürütüldüğünü ifade eden Sakınan, “Soruşturma ne zaman sonuçlanacak?” sorusu üzerine, “İkinci sınavı etkilemeyecek bir süre içinde sonuçlandırmayı planlıyoruz. Bir-iki gün önce değil, makul bir süre önce” diye konuştu.
“ÖSYM ile sınavın iptal edilip edilmemesini konuşmadıklarını, bu konuya karışamayacaklarını ve görüş bildiremeyeceklerini” kaydeden Sakınan, “Benim çevremde de sınava girmiş 3 kişi var. Yeğenlerim sınavın iptal edilip edilmeyeceğini soruyorlar. Ben onlara sınava çalışmalarını söylüyorum” ifadelerini kullandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Sakınan, soruşturma kapsamında 3 ÖSYM çalışanının bilgisine başvurduklarını, sınavın ardından 81 ilden rastgele alınan makul sayıdaki soru kitapçığı üzerinde incelemelerin devam ettiğini kaydetti.
Bilirkişi incelemesinin de devam ettiğini açıklayan Sakınan, bilirkişiler içinde Tübitak uzmanının bulunduğunu da bildirdi.
Güncel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.