Sağlık için çözüm şart

Sağlık için çözüm şart
İnsan sağlığının korunması, sağlık sorunlarının ortadan kaldırılması adına her koşulda görev yapan doktorlar bazı düzenlemelerin hayata geçerek sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.

Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle sağlık çalışanlarının sorunları noktasında açıklamalarda bulundu. Sözlerine 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak başlayan Karaca, Bedenen ve ruhen sağlıklı bireylerin, eğitimin artmasına, üretimin güçlenmesine, ülkenin kalkınmasına dolayısıyla toplumsal refahın artmasına önemli katkı sunacağını söyledi.

SAĞLIKLI ÇALIŞMA ORTAMLARI OLUŞMALI

Sağlık çalışanlarının bir takım sorunları olduğunu ifade eden Karaca, “Emekliliğe esas özlük hakları ile ilgili iyileştirmelerin yapılması, “yıpranma payı” diye nitelendirilen düzenlemenin hayata geçirilmesi, eğitim dönemleri başta olmak üzere meslek icra edilen alanlarda kaliteli ve sağlıklı çalışma ortamları ve çalışanların sosyal ihtiyaçlarına dönük mekanların oluşturulması, sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik ilave tedbirlerin alınması, sağlık okuryazarlığı başta olmak üzere halkımızın sağlık alanında doğru bilgi ve habere ulaşmasının temin edilerek sağlık çalışanları üzerinde oluşan baskının azaltılması, performans sisteminin yeniden gözden geçirilerek daha etkin düzeltmelerin sağlanması, sonuç olarak 15 yıldır “hasta memnuniyeti” odaklı çalışan kamunun yeni dönemde “çalışan odaklı” da çalışmaya başlaması en önemli dileğimizdir” diye konuştu.

SAĞLIKTA YANLIŞ BİLGİNİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Sağlık okuryazarlığı konusunun acilen ele alınması gerektiğini belirten Karaca, “Sağlığa ilişkin doğru bilgiye çocukluk çağından itibaren nasıl ulaşırım diye insanlar eğitilmeli. Kulaktan dolma bilgilerle ya da komşudan bilgilerle bir takım şeylerin öğrenilmesi yerine ilgili uzman hekimlerden konunun araştırılması ve o şekilde hareket edilmesi gerekiyor. Son FETÖ hadiseleri anlamında da sağlık eğitimi yapılanmasında bu alana sızmış örgütün tahribatına yönelik çalışmalar eğitici eksikliğine yol açmış durumda. Bu açığında kapatılması için çalışmalar yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İSMAİL POÇAN / YENi HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.