Sadaka Taşı Derneğinden anlamlı projeler

Sadaka Taşı Derneğinden anlamlı projeler
Sadaka Taşı Derneği, uyguladığı projelerle zor durumda olan Müslüman ülkelere şefkat elini uzatmaya devam ediyor
Üç yıl önce kurulan ve kurulduğu yıldan bu yana yaptığı hizmetlerle halkın takdirini kazanan Sadaka Taşı Derneği Projeler Koordinatörü Cihad Terzioğlu, ‘‘özellikle ramazan ayı içerisinde çok önemli projeleri hayata geçirdik’’ dedi. Terzioğlu, ‘‘Sadaka Taşı Derneği Ramazan'da Kardeşlik Bir Sofrada sloganı ile başlatılan faaliyetler çerçevesinde Türkiye’de 15 ilde ve dünyada 25 ülkede yardım ve iftar programlarına imza attı. Müslümanların ilk kıblesi olan ve Müslümanlar için büyük bir öneme sahip Mescid-i Aksa'nın avlusunda ibadet eden Müslümanların, güneşten korunması ve daha rahat ibadet etmesini amaçlayan gölgelik projesini de daha önce hayata geçirdik’’ dedi.
‘GELEMİYORSANIZ GÖNDERİN’
Ramazan ayı içerisinde Mescid-i Aksa’da iftar programları da düzenlediklerini ifade eden Terzioğlu, ‘‘Ramazanda ibadet için Mescid-i Aksa'yı dolduran Müslümanlara Türkiyeli bağışçıların bağışlarıyla gerçekleştirilen iftar programları kardeşliği bir sofrada buluşturdu. Mescid-i Aksa avlusunda yapılan iftar programları Ramazan ayı sonuna kadar devam ediyor. Efendimiz buyuruyorlar ki: Eğer Mescid-i Aksa’ya gelemiyorsanız kandillerinde yanmak üzere zeytinyağı gönderin. İşte asırlar önceki zeytinyağı bugünkü bu iftarlardır. Kardeşlerimizden bu iftarlara bağışlarda bulunmalarını rica ediyoruz. Bölgeye gittiğimizde Türkiye’ye ve Osmanlı’ya duyulan özlemi gördük. Filistinlilerin Türkiye’den beklentileri çok yüksek” diye konuştu.
11 DİLDE DİNİ BİLGİLER SETİ
Dernek faaliyetleri içerisinde Kuran-ı Kerim, İlmihal ve Siyer-i Nebi’den oluşan dini eğitim seti dağıtımları da gerçekleştirdiklerini vurgulayan Terzioğlu, ‘‘Eğitim anlamında kaynak bulma sıkıntısı yaşayan Müslümanlara kendi yerel dillerinde ve diyanet kurumlarından onaylı olan Kur'an-ı Kerim, İlmihal ve Siyer-i Nebi'den oluşan dini eğitim seti dağıtımları derneğimiz gönüllüleri tarafından yapılıyor. Eğitim setlerinin ilk dağıtımları Sri Lanka ve Çad'da yapıldı’’ ifadelerini kullandı.
Mobil Fırın ise yollarda hareket halindeyken dahi ekmek üretebiliyor. Sadece 2 kişi ile randımanlı çalışan fırın hakkında da bilgi veren Terzioğlu, ‘‘“Mobil fırınımız, hareket halindeyken veya dururken ekmek üretebilmektedir. Sadece 2 kişi ile randımanlı olarak çalışan Mobil fırınımız Ramazan’da Suriyeli Müslüman kardeşlerimizin ekmek ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bölgeye gönderilmiştir. Bizler tüm faaliyetlerimizi bağışçı ve yardımsever kardeşlerimiz sayesinde yapabiliyoruz ve desteklerini bekliyoruz’’ şeklinde görüşlerini belirtti. SAMİ GEDİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.