Roma dönemine ait olabileceği öğrenildi

Roma dönemine ait olabileceği öğrenildi
Konyada yıkılan Numune Hastanesinin yeniden yapılması için başlayan temel kazılarında tarihi bir mezar çıktı.
Konya’da yıkılan Numune Hastanesinin yeniden yapılması için başlayan temel kazılarında tarihi bir mezar çıktı. Müze Müdürlüğü yetkilileri, inceleme yaparken, lahit mezarın geç Roma dönemine ait olabileceği öğrenildi.
Konya’da yeniden yapılması için yıkılan Numune Hastanesinin yeni inşaatının başlaması için kazı çalışmaları devam ediyor. Bugün giriş bölümüne yakın bir yerde kazı çalışmalarına devam eden işçiler, temelde tarihi bir mezar buldu. Durumu Müze Müdürlüğü yetkililerine bildiren yetkililer çalışmayı durdurdu. Konya Müze Müdürlüğü'nden gelen ekip inceleme yaptı. Yapılan ilk incelemelere göre mezarın geç Roma dönemine ait lahit olabileceği belirlendi.
Bölgede durdurulan kazı çalışmaların lahit mezarın çıkartılarak Müze Müdürlüğü'ne teslim edilmesinden sonra devam edeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.