RİDA-DER'den Makedonya'da sünnet organizasyonu
RİDA İnsani Yardım Derneği (RİDA-DER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tamer Kalender, Makedonya'da zor şartlar altında yaşayan Türkler'e ve yetimlere yardım etmeyi üzerlerine düşen bir vazife olarak gördüklerini söyledi.
Kalender, Makedonya'da gerçekleştirilecek sünnet organizasyonuyla ilgili dernek binasındaki toplantıda, dernek olarak dünyanın zor bölgelerinde ve yurt içinde olmak üzere yetim çocuklarla ilgili çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.
Daha önce yardıma muhtaç ve yetim insanların tesipiti için ön araştırmalar yaptıkları Makedonya'da, Türklerin sayısının oldukça fazla olduğunu belirten Kalender, şunları kaydetti:
"Özellikle Makedonya'da zor şartlar altında yaşayan Türkler için çalışmalar yapmayı ve yetimlere yardım etmeyi üzerimize düşen bir vazife olarak görüyoruz. Bu nedenle Doğu Makedonya ve Üsküp'te yetim çalışmaları yaptık. Buralarda bulunan yetim çocukları tespit edip, onlara sünnet organizasyonu da düzenleyerek iki hayırlı işi bir arada yapalım dedik. Daha önce dünyanın birçok yerinde ayrı ayrı sünnet ve yetim tespit çalışması yapmıştık. Makedonya'da her ikisini aynı anda yapacağımızdan dolayı bu çalışma bir ilk olacak."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.