Recep Konuk yeni tesisi anlattı

Recep Konuk yeni tesisi anlattı
Konuk, tesislerde embriyo teknolojisini uygulayacaklarını, günlük 4 bin 200 adet kesimin kendileri için problem oluşturmayacağını ifade etti.
Konya Şeker A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Konya'da temeli atılan et ve süt entegre tesisiyle birlikte ülke insanın daha uygun ve daha kaliteli ürünleri tüketmesine katkı vereceklerini söyledi. Konuk, tesislerde embriyo teknolojisini uygulayacaklarını, günlük 4 bin 200 adet kesimin kendileri için problem oluşturmayacağını ifade etti.
 
Dünyanın en büyük et ve süt entegre tesisinin temel atma töreninden önce Dedeman Otel'de gazetecilerle kahvaltıda buluşan Konya Şeker A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, burada kurulacak tesisle ilgili gazetecilere bilgi verdi. Çok önemli bir yatırımın temelini atacaklarını belirten Konuk, dünyada enerji ve gıda konusunun son dönemlerde öne çıkmaya başladığını belirtti. Türkiye'nin bulunduğu coğrafya itibariyle gıda üretiminde önemli bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Konuk, Türkiye'nin 7.
büyük tarım ekonomisi olduğunu da hatırlattı. Konuk, Konya Şeker'in de bugün Türkiye'nin 36. büyük şirketi olduğunu ve 600 bine yakın vergi mükellefi arasında da ilk 100'de yerini aldığını belirterek, "Konya Şeker özellikle kendi sermaye kompozisyonu gereğiyle hissedarları ortakları olan üreticilerin her türlü sorunun çözümünde dünya ile paralellik arz eden ve onun da önünde yer alan hem teknoloji hem de üretim kabiliyetlerini hem sanayisinde hem de zirai anlamda arazide buluşturan bir kurum haline
gelmiştir" dedi.
"Konya Şeker üreticinin her türlü sorunun çözer" diyen Konuk, üreticinin bitkisel ürünlerden sağladığı gelirine ilave olarak hayvansal üretimden de gelir sağlamasını amaçladıklarını söyledi.

ET VE SÜT BİRARADA
Konya Şeker'in hayata geçireceği yeni tesis ile et ve sütün bir arada bulunacağını belirten Konuk, "Yaklaşık 203 milyon TL'ye malolacak 365 bin metrekare alan içerisinde 60 bin metrekarelik kapalı alanıyla Türkiye'nin en büyük entegre tesislerinden bir tanesini önümüzdeki yılın başı itibariyle bugün temelini atarak devriye almış olacağız" diye konuştu.
Türkiye'de gıdayla ilgili en büyük problemin reyonlardaki et fiyatlarının vatandaşı caydırması olduğunu ifade eden Konuk şöyle konuştu:
"Bunun sebebi bizim eti sevmediğimiz, tüketmediğimiz için değildir. Buna erişimdeki zorluğumuzdur. Beşeri sermayemizin yetersizliğidir. İşte Konya Şeker bu anlamda devreye girerek, hem ülke insanın daha uygun ve daha kaliteli ürünleri tüketmesine katkı verecek, ayrıca bunu üretenlerin de artık terk edeceği, ne zaman bırakacağını tartıştığı süreçlerin dışında karlı bir şekilde sürdürülebilir bir üretime kavuşacağı konsepte aracılık edecektir."

EMBRİYO YÖNTEMİ UYGULANACAK
Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, bir gazetecinin hayata geçirilecek olan entegre tesisle Türkiye'nin yüzde 15'ine tekabül eden et oranının burada yetiştirilmesinin kendileri tarafından nasıl yönetileceğini sorması üzerine, "Türkiye artık damızlık hayvanlarını tamamlamak üzeredir. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde hayvan varlığının Türkiye'de algı edilen miktara ulaşacağını düşünüyorum. İkincisi bunun oluşmasına, bu sürece de katkı veriyor.
Özellikle Konya Şeker'in yürüttüğü bir proje var. Özellikle hayvan ırkının ıslahı ve verimliliğinin arttırılması noktasında dünyanın uyguladığı embriyo teknolojini inşallah biz de devriye alarak hayvancılığın gelişmesine katkı vermiş olacağız" şeklinde konuştu.
4 bin 200 adet günlük kesimin bir problem teşkil etmeyeceğini ifade eden Recep Konuk, bu sürece de kademeli olarak geçileceğini kaydetti. Bir gazetecinin süt fiyatlarının bu konjonktürde nasıl şekilleneceğini sorması üzerine Konuk, Konya Şeker'in kuracağı tesislerin bir anlamda et ve süt fiyatlarını da regüle edeceğini, tespit edeceğini dile getirdi. Konuk ayrıca, Konya Şeker'in fiyatları regüle etmesiyle Türkiye'deki süt fiyatlarının dalgalı piyasadan düz bir sürece geçeceğini ve üretici ile tüketicinin
birlikte kazanacağı bir ortam oluşacağını belirtti.

ÜRETİCİ KORUNACAK
Başka bir gazetecinin de Türkiye'de yem girdilerinin et fiyatlarını önemli ölçüde etkilediğini ve Konya Şeker'in bununla ilgili bir çalışması olup olmadığını sorması üzerine ise Konuk, meralardaki otların et ve süte dönüştürülemediğini belirterek, meralardaki doğru yapılanmanın bunun çözümü olacağını kaydetti. Yem girdisi olarak kullanılacak olan organik ürünlerin heba edilmemesi gerektiğini söyleyen Recep Konuk, "Özellikle bizim projelerimizle bunlara sahip çıkma dönemi başlamıştır" diye konuştu.
Ayrıca üreticiyi de koruyacaklarını belirten Konuk şöyle konuştu:
"Burada üretilen hayvan varlığı kesim için veya sütün almak için değil, bizatihi üreticilerin nitelikli hayvanlarına altyapı hazırlayacaktır. Yani damızlık üretimi sağlayacak. Dolayısıyla bu entegrasyonda bizim asıl işlevimiz, hayvan üretimi veya hayvansal ürün üretimi noktasında tezahür etmeyecektir. Onların ıslahı noktasında tezahür edecektir. Dolayısıyla bu işten en fazla üretici kazanacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.