Radyologlara kardiyak görüntüleme eğitimi Selçuk Üniversitesi’nde yapıldı
Türk radyoloji derneği Türkiye de ilk kez bu yıl Antalyada Ulusal Radyoloji Kongresi sırasında derneğin Kardiyovasküler Alt Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Yahya Paksoy öncülüğünde "Kardiyovasküler Görüntüleme Diploması " kursu düzenledi. Teorik eğitimleri 4 gün boyunca kongrede tamamlanan eğitimin pratik uygulamalarının Konya, Ankara, istanbul, İzmir, Samsun Ve Erzurum da yapılmasına karar verildi. Böylece yurtdışına gidip alınması gereken eğitimler ülkemizde başarıyla gerçekleştirilmiş ve eğitilenler de sertifikalanmış oldu.
Kursun teorik kısmındaki sınavdan başarılı olan 60 kişi pratik uygulamaya katılmaya hak kazandı. Bunlardan 15 kişi Konya yı tercih ederek 2 gün boyunca Prof. Dr. Yahya Paksoy ve Prof. Dr Mustafa Koplay dan pratik uygulamalı eğitim aldılar. Kursa değişik şehirlerden Radyoloji uzmanları ve Radyoloji öğretim üyeleri katıldı.
Kardiyovasküler görüntüleme (Kalp ve Damar görüntülemesi) dünyada yeni gelişen ve kalp ve damar görüntülemesinde önemli bir tıp alanınıdır. Kalp kası hastalıkları, kalp damarlarının kansız görüntülenmesi, ailesel kalp hastalıklarının erken tanısı ve ani ölümlerin önlenmesi, doğustan kalp hastalıklarının erken tanısı ve ameliyat sonrası kontrolleri gibi önemli görevler üstlenmektedir.
Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi bu konuda dünyada olan gelişmeleri yakından takip etmekte ve dünya tıbbının gerisinde kalmamaktadır. Avrupada yapılan hemen hemen her tetkik Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde de yapılabilmektedir.
Selçuk üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı bu konuda Avrupa Radyoloji derneğinin sayfasında Bu eğitimi almak isteyenlere eğitim merkezi olarak referans gösterilmektedir ve Anabilim dalı Başkanı Prof. Dr. Yahya Paksoy un Yakın zamanda aldığı " Avrupa Kardiyovasküler Radyoloji Diploması" da bulunmaktadır. Prof. Paksoy un bunun yanında ayrıca "Avrupa Pediarik Nöroradyoloji Diploması" (çocuk beyin-omurilik hastalıkları görüntüleme) da bulunmaktadır.
Selçuk üniversitesi Tıp fakültesi Radyoloji Anabilim dalı, Prof. Paksoy ve Prof. Koplay öncülüğünde ülkemizde ve Avrupada saygın yerini almış ve bu tecrübelerini ülkemiz radyologları ile paylaşmakta hem kendi hastalarına hizmet ederken hem de diğer hastane ve şehirlerdeki meslektaşlarını eğiterek ülke tıbbına katkı sağlamaktadır. Bu sayede yabancılara eğitim için ödenecek yüzbinlerce dolar ülkemizde kalmaktadır.
Kurs programının ilk kez yapılması ve duyurunun ilgililere geç ulaşması nedeniyle katılamayanlardan yoğun istek olduğunu belirten Prof. Paksoy en kısa sürede düzenlenecek kurslarla bu konuda eksik olan eğitim eksikliğinin yakın zamanda giderileceğini ve ülkemizde bir standardizasyonun sağlanacağını söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.