Potada rakiplerimiz belli oldu
Türkiye'de organize edilecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın kura çekimi İstanbul'da gerçekleştirildi. Türkiye A Milli Basketbol Takımı, C Grubu'nda Yunanistan, Porto Riko, Rusya, Çin ve Fildişi Sahilleri yer aldı.
28 Ağustos - 12 Eylül tarihleri arasında Türkiye'de organize edilecek 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın kura çekimi bugün İstanbul Çırağan Kempinski Otel'de gerçekleştirildi. A Milli Basketbol Takımı, C Grubu'nda yer alırken, millilerin rakipleri, Yunanistan, Porto Riko, Rusya, Çin ve Fildişi Sahilleri oldu. A Milli Takım maçlarını Ankara'da oynanacak.
Türkiye'nin ev sahibi olarak katıldığı şampiyonada grup maçları 28 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri'de oynanacak. Turnuvanın final maçı ise 12 Eylül tarihinde oynanacak ve dünya basketbolunun en büyük organizasyonu sona erecek.
Kura çekiminin öncesinde Anadolu Ateşi bir gösteri sundu. FIBA Başkanı Bob Elphiston kura çekimi öncesi bir konuşma yaparken, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de yaptığı konuşmada 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın Türkiye'de düzenlenecek olmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Turgay Demirel'in konuşmasının ardından ünlü balet Tan Sağtürk de bir gösteri gerçekleştirdi.
İşte gruplar:
(A) GRUBU (KAYSERİ): Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola, Ürdün
(B) GRUBU (İSTANBUL): ABD, Slovenya, Brezilya, Hırvatistan, İran, Tunus
(C) GRUBU (ANKARA): Yunanistan, Türkiye, Porto Riko, Rusya, Çin, Fildişi Sahili
(D) GRUBU (İZMİR): İspanya, Fransa, Kanada, Litvanya, Yeni Zelenda, Lübnan
Türkiye kura sonucunda, Yunanistan, Porto Riko, Rusya, Çin ve Fildişi Sahilleri ile C grubuna yerleşti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.