Piyasalarda vergi ve prim affı beklentisi
Yayınlanma:
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı İsmail Turan, vergi ve prim affına ilişkin düzenlemenin kamu alacaklarının tahsili için acilen yasalaşmasının beklendiğini söyledi.
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı İsmail Turan, vergi ve prim affına ilişkin düzenlemenin kamu alacaklarının tahsili için acilen yasalaşmasının beklendiğini söyledi.
Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan, geçmiş 2 yıllık süreçte yaşanan ve tüm dünyanın etkilendiği sektörel krizin Türkiye’de de vergi mükelleflerinin ve işverenlerin kamuya olan borçlarının artmasına sebep olduğunu belirtti. Biriken bu borçlarla birlikte kamu alacaklarının bütçedeki yerini fazlasıyla arttırdığını kaydeden Turan, “Açıklanan rakamlara göre, vergi, SSK ve Bağ-Kur primlerinden oluşan kamu alacakları toplamda 100 milyar TL’dir. Bundan dolayı hükümet borçların kolaylıkla ödenebilmesi için yasa tasarısı hazırlama sürecine girmiştir. Vergi ve prim borçlarıyla ilgili düzenleme hazır ve Başbakan’ın düzenleme üzerindeki görüşlerinden sonra bu süreç tamamlanmış olacaktır” dedi.
İsmail Turan, şu anda piyasalarda prim alacaklarının ödenmesine ilişkin kolaylık sağlanmasıyla ilgili önemli bir beklenti oluştuğunu dile getirerek, “Özellikle tasarıda dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise vergi borcu olan ve olmayan mükellefin matrah artırımı yapabilecek olmasıdır. Ayrıca bugüne kadar vergisini tam ödeyen mükelleflerinde bu taksitlendirme sürecinde yüzde 10 oranında vergi indirimi yapılması gerekmektedir. 2010 ve 2011 bütçesinde önemli yükseklikte yer alacak olan kamu alacaklarının tahsili açısından düzenlemenin acilen yasalaşması beklenmektedir” diye konuştu.
Ekonomi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.