Perakende sektörü Konya'da buluştu

Perakende sektörü Konyada buluştu
Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, 2010 yılında perakende sektöründe büyümenin daha hızlı olacağını söyledi.
Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, 2010 yılında perakende sektöründe büyümenin daha hızlı olacağını söyledi.
     Songör, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Konya Şubesi'nin Rixos Otel'de düzenlediği ''Hoşgörü buluşması'' konulu toplantıda, perakendeciliğin önemini anlatabilmek için kurdukları federasyonun 10 şubeye ulaştığını belirtti.
     Bütün sektörler için sıkıntılı, zor ve herkes açısından ne olacağı meçhul bir yılı yaşadıklarını anlatan Songör, buna rağmen organize perakendeciliğin kısmen büyüdüğünü kaydetti.
     Perakendeciliğin kalkınması için çok özel ve güzel çalışmaları birlikte başlattıklarını ifade eden Songör, ''Bu krizden çok önemli dersler çıkardık. Perakendecilerin bu dönemde birbirleriyle daha fazla kaynaştıklarını gördük. Kriz dönemlerinde var olmanın en önemli unsurlarından birisi de kaynakları en iyi şekilde kullanmaktan geçer'' dedi.
     Songör, ülkenin her bir karış toprağını en iyi verimlilikle değerlendirmek zorunda olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     ''Bir insan ülkesini, toplumunu çok seviyorsa elindeki işi en iyi şekliyle ve başarılı haliyle yapmalıdır. Birlikte dünyaya açılmanın yollarını geliştirmemiz gerekiyor. 2010 yılında ülkemiz ve sektörümüzün daha hızlı büyüyeceğini düşünüyorum. Özellikle geleneksel perakendecilikten modern perakendeciliğe geçiş sürecinde ülkenin büyüme hızıyla birlikte sektörün büyüme hızı da artacak. Dolayısıyla bizler burada önemli rol üstelenerek, ülkemizin en önemli sorunu olan istihdam sorunu için katkılar sağlamalıyız.''
     Yeni dönemde perakendeciler olarak en çok Irak ile ticaret yapmayı umduklarını anlatan Songör, Suriye ile başlayan ve Libya ile devam eden vizesiz dolaşım hakkının da çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     -TSE BAŞKANI BÜYÜKHELVACIGİL-
    
     Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de küresel rekabetin etkilerinin arttığı bir ortamda ayakta kalabilmek için yeniliğin şart olduğunu, başarının anahtarının inovasyon, Ar-Ge, teknoloji ve verimlilikten geçtiğini ifade etti.
     Firmaların rekabet güçlerini artırarak, gerek ulusal gerekse uluslararası pazarlarda başarılı olabilmelerinin ön koşullarından birinin de verimliği artırıcı yatırımlar olduğunu bildiren Büyükhelvacıgil, firmaların verimlilik artırıcı çalışmalarının ihracatı doğrudan etkilediğini söyledi.
     Büyükhelvacıgil, Konya'nın Türkiye'nin istihdamına ve katma değerine destek veren önemli iller arasında yer aldığını anlatarak, şöyle devam etti:
     ''Bugün Konya bir tarım merkezi olmasının yanında, aynı zamanda ülkemizin önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden biri olmuştur. İlimizden yapılan dolaylı ihracat 1,5 milyar dolar civarındadır. Un, tuz, şeker üretiminde Türkiye lideri olan şehrimiz gıda sektöründe önemli bir paya sahiptir. Deri ürünleri ile birlikte Konya ayakkabı sektöründe de Türkiye pazarının yüzde 15'ine sahiptir.''
     Toplantıya Konya Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, Konya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Bilal İsmail Haydaroğlu, Türkiye Perakendeciler Federasyonu şube başkanları ve sektör temsilcileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.