Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı yapıldı

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı yapıldı
Türkiye genelinde 913 bin 727 öğrencinin başvurduğu Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) tamamlandı.

Türkiye genelinde 913 bin 727 öğrencinin başvurduğu Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) tamamlandı.

Saat 10.00'da başlayan ve 120 dakika süren sınav, yurt içinde 812 merkezde 47 bin 797 salonda, yurt dışında ise bir ülkede, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflara yönelik gerçekleştirildi.

Öncesinde özel durumlarını belgelendiren 24 öğrenci ev ya da hastanede, 576 öğrenci ise tek kişilik sınıfta sınava alındı.

Ülke genelinde 913 bin 727 öğrencinin başvurduğu PYBS'nin sonuçları, 15 Temmuz'da "www.meb.gov.tr" adresinden açıklanacak.

Adaylar sınavla ilgili tüm bilgilere yine aynı adreste yayınlanacak "2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı e-Kılavuzu"ndan ulaşabilecek.

Bu arada, "Elektrik Tesisatçılığı Yetki Belgesi Sınavı" da saat 10.00'da Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Hatay'da sınav merkezlerinde yapıldı. 207 kursiyerin başvurduğu sınav, 160 dakika sürdü. Sınav sonuçları, haziranda "www.meb.gov.tr" adresinden yayınlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.