'Özel sektör istikrarın anahtarıdır'

Özel sektör istikrarın anahtarıdır
Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı İlk 1000 Büyük Firma arasında Konyanın 21 firma ile temsil edilmesi...
 Konya istikrarlı bir şekilde büyüyor
Konya Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) açıkladığı İlk 1000 Büyük Firma arasında Konya’nın 21 firma ile temsil edilmesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, Konyalı firmaların bu başarısının Türkiye’nin nihai hedefine büyük katkı sağlamasının yanı sıra, Konya sanayisi için de itici bir güç olduğunu belirtti.
 
Özel sektörün Cumhuriyet tarihinden bu yana gerçekleştirilen sanayileşme hamlesindeki başarısını, şimdi küresel kriz ortamında Türkiye’nin ekonomik bir güç olması için devam ettirdiğini dile getiren Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli “Sanayicimizin, tüccarımızın, girişimcimizin daha çok üretmek arzunun yanı sıra, ürettiği mala pazar bulma becerisi de her türlü takdire değer bir gelişmedir ”dedi.
 
Özel sektör istikrarın anahtarıdır
Türk ekonomisinin lokomotifinin Türk iş adamları olduğunu belirten Kaleli, Türkiye’nin 2023’deki şekillenmesinde başrolün yine Türk özel sektörü olacağını belirtti. Dış gelişmelerle daha çok ilgilenerek, dışarıya daha çok açılarak, oralardaki bilgi ve teknolojiyi daha hızla ülkemize ve Konya’ya çekmek gerektiğini dile getiren Kaleli “Üç saatli bir uçuş mesafesinde yaklaşık 9 Trilyon dolarlık bir Pazar var. Yakın coğrafyamızda ise 1 milyarın üzeride insan yaşıyor. Bu bölgenin toplam sanayi ihracatının %65’ini tek başına Türkiye yapıyor. Petrol gibi zenginlik kaynaklarımız olmadan bu başarıyı gösteren Türk özel sektörü, aynı zamanda ülkemizin ekonomik istikrarı için de ne kadar önemli olduğunu göstermekle birlikte, bizlere de büyük fırsatlar vermektedir. ”diyerek, Türk özel sektörünün güçlendirildiği takdirde, ülkemizin, yaşadığımız coğrafyada istikrar ve kalkınmanın merkezi olacağını belirtti.
 
İSO’nun İlk 500 ve ikinci 500 firması arasında 21 Konya firmasının olmasının, Konya sanayisinin gelişiminin göstergesi olduğunu belirten Kaleli, “Bu kurumsallaşma ile birlikte stratejik hedeflere daha kolay ulaşılabileceğini göstermesi açısından üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. Bir işte istek, azim ve hedef olmazsa, başarı da olmayacaktır. Konyalı sanayicilerimizde bu istek, azim ve hedef vardır ”dedi.
 
Tarım ve tarıma dayalı sanayi önemini arttırıyor
İSO’nun açıkladığı liste içerindeki Konyalı 21 firmadan 11 tanesinin tarım ve tarıma dayalı sanayi kuruşu olmasının Konya sanayisi için tarımın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirten Kaleli “Nüfusunun %65’nin geçimini tarım ve tarıma dayalı sanayiden kazandığı Konya, ülkemizde olduğu kadar yakın ülkeler arasında da önemli bir tarımsal üretim merkezidir. Devam eden ve hedeflenen projeler bitirildiğinde Konya, üretim kapasitesiyle birlikte, bunların sanayi ürünü olarak ihracında da önemli bir merkez olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde oluşturulacak ortak akıl ile Ülke olarak, Konya olarak 2023 hedeflerimize ulaşacağımıza inancım tamdır. Konya sahip olduğu üretim kültürü, sanayi alt yapısı ve girişimcilik ruhuyla bu listeye daha çok firmayla girecek potansiyele sahiptir. İSO İlk 1000 sıralamasına girerek, bu hedefe büyük katkı yapan firmalarımızın başarılarının artarak devam etmesini diler, yöneticilerini ve personelini Konya Ticaret Borsası adına tebrik ederim ”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.