Özel güvenliklere talep fazla
Ataoğlu Güvenlik Eğitim Merkezi sahibi Selamullah Ata, “Hem iş yerinde ya da evinde güvenlik görevlisi istihdam etmek isteyen hem de özel güvenlik görevlisi olmak isteyen çok sayıda vatandaşımız var. Sektör büyüyor” dedi.
Güvenliklere vatandaş taleplerinin fazla olduğunun altını çizen vurgulayan Ataoğlu Güvenlik Eğitim Merkezi sahibi Selamullah Ata, “Talepler çok fazla olduğu için bulunduğumuz binada 1 kat daha yer temin ettik. Oraları da sınıf yapacağız. Silah dersleri de dâhil olmak üzere toplamda 9 farklı başlıkta ders veriyoruz. Eğitimleri veren hocalarımızda hepsi ayrı ayrı alanında uzman kişilerdir. Derslerde genellikle görevli olarak bulundukları yerin güvenliği nasıl sağlayacaklarını öğreniyorlar. Silahlı eğitimli olan öğrencilerimiz ise dersleri uygulamalı görüyorlar. Gerçek mermi ile poligonda atış yapıyorlar. Güvenlik, artık polislere ek destek” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE’DE Kİ İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM”
Lisans mezunu olanların güvenlik şirketlerinde yönetici olarak görev yaptığının altını çizen Ata, “Üniversite mezunlarına da sertifikalar veriyoruz. Özel güvenlik, Türkiye’de ki işsizliğe çözüm. Resmi erlerde çalışan öğrencilerimizin imkânları biraz daha geniş. Geleceği olan bir meslek olarak birçok kişi, Türkiye’deki işsizliğe karşı iş imkânı buluyor. Konya’da güvenlik sektöründe çalışanların büyük bir çoğunluğu bizim öğrencimiz. Bankalarda görev yapan güvenlik görevlilerinin yüzde 80’i bizim öğrencilerimiz. Konya’da şuanda resmi verilere göre özel güvenlik görevlisi olarak görev yapan 6 bin kişi var. Bir kısmı şuanda kadrolara geçmiş durumda. 5 binden fazla kişiye sertifikalarını verdik” diye konuştu.
“ARACI ŞİRKETLER ORTADAN KALKTI”
Silahlı eğitim alınabilmesi için en az lise mezunu olunması gerektiğini vurgulayan Ataoğlu Güvenlik Eğitim Merkezi Genel Koordinatörü Havva Karakaya, “Ortaokul mezunları, silahsız eğitim alabiliyor. Şuanda ortalıkta gezen söylentilere göre üniversite mezunlarının da silahlı eğitim alabileceği, lise ve ortaokul mezunlarının silahsız eğitime tabi tutulacağı söyleniyor. Eğer böyle bir şey olursa, tamamen yönetmelik değişecek. Ortaokul mezunları elenirse, güvenlik daha da kaliteye ulaşacak. Bu söylentilerin belki doğruluk payı vardır. Ayrıca, günümüz şartlarında her yerde güvenlikler VAR. Marketler, siteler, okullar, bankalar gibi pek çok yerde artık güvenlikler var. Okullarda artık İŞKUR ile ortak çalışıyor. Önceden güvenlikler okullara başvuruyordu ya da aracı şirketler vardı. Artık o şirketleri aradan kalkarak tamamen devletle iç içe geçti. Birçok yerde güvenlikçiler kadrolaşmış oldu” şeklinde konuştu.
“HER YERDEN SERTİFİKA ALINMAZ”
Uygulamalı eğitimde eline hiç silah almamış öğrencilerin olduğunu ifade eden Karakaya, “Uygulamalı eğitimde hocalarımız, şarjör nasıl doldurulurdan nasıl ateş edilire kadar öğretiliyor. Zaten öğrenci kaydı yaparken sağlık raporu istiyoruz. Bu raporda tam teşekküllü devlet hastanesinden alınıyor. Hiçbir özel hastaneden alınmıyor. O sağlık raporunda 5-6 doktorun kontrolünden geçiyor. Fiziki olarak yetersizliği varsa zaten kaydını alamıyoruz. Her yerde kurs veriliyor. Konya’da birçok güvenlik kursu var. Her yerden sertifika alınmaz. Ayrıca iş bulma noktasında da öğrencilerimize yardımcı oluyoruz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.