Organları 5 kişiye umut oldu

Organları 5 kişiye umut oldu
Konya'da, baş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede beyin damarlarının tıkalı olması sonucu 3 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen hastadan alınan organlar 5 kişiyi nakledilmek üzere Antalya'ya gönderildi
Dört çocuk babası 42 yaşındaki Doğan Ovalı, 1 Eylül Çarşamba günü aniden rahatsızlanarak baş ağrısı şikayetiyle Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede yapılan kontrollerde Ovalı'nın beyin damarlarının tıkalı olduğu belirlendi. 3 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen hastanın organları doktorların ailesi ile görüşmesi sonucu bağışlandı. Hastanede gerçekleşen ameliyatla Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu başkanlığındaki ekip tarafından alınan organlar, Antalya Medical Park ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.
 
ÜLKE GENELİNDE ORGAN BAĞIŞINDA KONYA'NIN AYRI BİR YERİ VAR
Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, Konya'da bu yıl 9 beyin ölümü gerçekleştiğini ve 9 kişinin de ailesinin organları bağışladığını söyledi. Doğan Ovalı'dan alınan 2 böbrek, pankreas, karaciğer ve kalbin Antalya'ya gönderildiğini ifade eden Erikoğlu, "Bunları Antalya'da 2 hastaneye gönderdik. Organ nakilleri Sağlık Bakanlığı tarafından en uygun hastalara yapılmakta. Son yıllarda Konya organ bağışı noktasında ciddi bir yere geldi. Bu yıl başından bu yana 9 tane beyin ölümü gerçekleşti ve organların hepsi alındı. Konya halkının organ bağışına bakışı son yıllarda değişti. Ülke genelinde organ bağışı noktasında Konya'nın ayrı bir yeri var" dedi.
Evde taziyeleri kabul eden Doğan Ovalı'nın babası Murat Ovalı ise, doktorlar sayesinde organ bağışı yapmaya ikna olduklarını söyledi. Baba Ovalı, organların bağışlanması teklifinin ardından ailece oturup düşündüklerini ve başka canların kurtulmasını istediklerini kaydetti. Murat Ovalı'nın cenazesi, öğle namazından sonra merkez Meram ilçesi Gödene Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.