Oğuzhan'ın sözleşmesi uzatılıyor
Beşiktaş yönetimi, bu sezonki performansıyla takımın başarısında önemli rol oynayan Oğuzhan Özyakup'un sözleşmesini uzatma kararı aldı. Manuel Fernandes'i yeni sözleşme konusunda ikna edemeyen ve görüşmeleri sezon sonuna kadar askıya alan siyah-beyazlılar, bu gelişme üzerine Oğuzhan'ın mukavelesini uzatmak için genç oyuncuyla masaya oturdu. Başkan Fikret Orman'ın başarılı performansıyla Avrupa kulüplerinin de dikkatini çeken genç yıldıza 5 yıllık sözleşme önerdiği öğrenildi. 2016 yılına kadar olan sözleşmesini 2018'e kadar uzatılacak milli oyuncunun aldığı ücrete de 3 kat zam yapılacak. Siyah-beyazlı kulüp yıllık 450 bin Euro ve maç başı 7 bin 500 Euro alan Oğuzhan'a yıllık 1.5 milyon Euro ve maç başı 20 bin Euro önerildi. Genç yıldız ayrıca her yıl için de aldığı ücrete 150 bin Euro zam alacak.
TEKLİFE SICAK BAKIYOR
Oğuzhan'ın da Beşiktaş'ın teklifine sıcak baktığı belirtildi. Siyah-beyazlı forma altında çok mutlu olduğunu belirten Oğuzhan'ın 'Ben kendimi burada buldum. Çok mutluyum. Uzun yıllar bu formayı giymek istiyorum. Burada büyük başarılara imza atacağıma inanıyorum' şeklinde görüş bildirdiği ifade edildi. Geçtiğimiz sezon Arsenal'den transfer edilen 1992 doğumlu oyuncu, geçen yıl ligde 28 maçta 2 gol attı. Oğuzhan'ın bu sezon ise 12 maçta 3 golü bulunuyor.
Kartal çıkışını sürdürmek istiyor
Süper Lig'de üst üste aldığı galibiyetlerle Fenerbahçe ve Galatasaray'a yaklaşan Beşiktaş, 21. haftada bugün konuk edeceği Bursaspor'u da yenerek, zirveye tırmanışını sürdürmeyi hedefliyor. Son 4 maçında 10 puan toplayan siyah-beyazlılar, Bursaspor'u mağlup ederek hem galibiyet serisini sürdürmeye hem de önündeki rakiplerinin olası puan kayıplarında zirveye biraz daha yaklaşmaya çalışacak. Beşiktaş'ta sakat Sivok ve Jones ile cezalı Serdar forma giyemeyecek. Ligde bugüne kadar oynanan maçlarda üçer sarı karta ulaşan Necip Uysal, Olcay Şahan ve Manuel Fernandes, bugünkü maçta da kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek.
'Şampiyonluğa koşuyoruz'
Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse, 'Doludizgin şampiyonluğa koşuyoruz' diyerek taraftarlara umut verdi.
Beşiktaş'ın her zaman rakipleri F.Bahçe ve G.Saray'ın önünde yer aldığını savunan Özköse şunları kaydetti: 'Lig yarışına bakın, puan farkı 14'tü. Çok değil, iki hafta içinde 5'e indi. Doludizgin şampiyonluğa koşuyoruz. Beşiktaş'ı şampiyonluk yarışında görmeyenlere en iyi cevabı, sahada teknik heyet ve futbolcularımız veriyor. Vodafone Arenamızla birlikte bundan böyle Avrupa, hatta dünyanın hayranlıkla takip ettiği bir takım olmak için çalışacağız.'
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.