Nitelikli mühendis projesi hayata geçiyor

Nitelikli mühendis projesi hayata geçiyor
Konya Mevlana Üniversitesi ile Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği(AKTİSAD) arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol, meyvelerini vermeye başladı.
Konya Mevlana Üniversitesi ile Aktif İşadamları ve Sanayiciler Derneği(AKTİSAD) arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol, meyvelerini vermeye başladı.
Yemekli toplantıda bir araya gelen Mevlana Üniversitesinin ilgili öğretim görevlileri ve Konya iş dünyasının tanınmış isimleri, ‘’nitelikli mühendis nasıl yetişir?’’ sorusuna cevap aradılar.
Mevlana üniversitesi Hekimoğlu Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya 100’e yakın işadamı, mühendis ve yönetici kadrosundaki personel iştirak etti.
 Açılış konuşması için kürsüye gelen Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Rektör vekili olan Süleyman Özen, projenin önemine dikkatleri çekti.
Mühendislik Fakültesi açmak marifet değil diyen Özen :’’Önemli olan oradan yetişecek olan mühendisin en iyi şekilde yetişmiş olmasıdır’’ dedi.
Daha sonra kürsüye gelen AKTİSAD Başkanı Ali Akın şunları söyledi :’’Çok önemli bir sürecin ilk adımını birlikte atmış bulunuyoruz. Mühendislere iş garantisi verdiğimizi, imzalamış olduğumuz protokolde belirtmiştik. Eğer iş garantisi veriyor isek muhakkak o mühendisin yetişme sürecinde bizlerin de rolü olmalı. Bu konuda üstümüze düşeni yapmak için hazırız.

Gerek Ar-Ge çalışmaları olsun, gerekse farklı konularda olsun bundan sonra üniversite ile iş birliği içinde çalışacağız. Her iki tarafta karşılıklı tecrübe paylaşımı yapacak. Bu sayede mühendis iş dünyasını daha yakından tanımış olacak ve mezun olduğu zamanda iş bulma konusunda fazla zorlanmayacak.
Yapılan bu toplantının çok faydalı olduğunu düşünüyorum. En azından işadamlarımız hocalarımızı tanımış oldu. İnşallah bundan sonraki evrelerde ortaya yeni projeler çıkar ve farklı alanlarda bir araya geliriz.’’

Toplantıyı sunmak için sahneye davet edilen Mevlana Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Bekir Karlık ve Proje –Yönetim Ofisi Koordinatörü Doç.Dr.Halis Altun, yaptıkları sununun ardından yöneltilen sorulara cevap verdiler.
Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verileceğini ve bu konuda firmalardan gelecek talepleri ve projeleri değerlendireceklerini kaydeden Doç.Dr.Halis ALtun ,buna hazır olduklarına dikkatleri çekti.

Projenin detayları ve içeriği hakkında ayrıntılı bilgi veren  Prof.Dr.Bekir Karlık, çok önemli bir konuya değinmeden geçmedi.
Türkiye’de mühendisin yetişmediğini dile getiren Karlık, sözlerinin devamında şunları söyledi :’’ Bunun tek bir sebebi var o da yeteri sayıda öğretim görevlisinin olmadığıdır. Daha önce çalışmış olduğum bir vakıf üniversitesinde sadece 2 adet öğretim görevlisi vardı. Acı ama gerçek. Öğretim görevlisi olmayınca mühendis nasıl yetişsin. O yüzden sorunu temele dayanan bir problemi yine kaynağından çözmeye mecburuz. Bu konuda sizlerin tecrübeleri bizim en büyük desteğimiz olacak. Dilerim henüz kağıt üzerinde olan bu proje hayat bulur ve bizde rahat bir nefes alırız’’.

Soru cevapla devam eden toplantı sonunda alınan kararlar neticesinde yerinde ziyaret ve tanışma olacağını dile getiren Karlık, ikili görüşmeler neticesinde ortaya net bir tablo çıkacağını ve ona göre bir çalışma planı hazırlanacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.