MÜSİAD Selçuklu Belediyesi'ni ziyaret etti
MÜSİAD Konya Şubesi Lojistik Komitesi Konya da kurulacak lojistik merkez için destek ziyaretlerine devam ediyor. MEVKA tarafından proje desteği verilen MÜSİAD Lojistik Komitesi, kentin geleceğine yön veren bürokrat ve siyasilerle projenin gidişatıyla ilgili bilgilendirme ve istişareler de bulunmak üzere ziyaretler gerçekleştiriyor.
Bu kapsamda, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz ile birlikte Lojistik Komitesi heyeti, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret etti.
Selçuklu ilçesinde kurulacak olan Lojistik Merkez alanı ile ilgili istişarede bulunan heyet, projenin Konya için önemine değindi.
Lojistik Merkez’in Konyalı sanayici ve iş adamları için çok önemli olduğunu vurgulayan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, “ Lojistik Merkez faaliyete geçmesiyle birlikte iş adamlarımızın ürettikleri ürünleri lojistik dağılımında büyük kolaylık sağlayacak. Bu projenin hayata geçmesi iş adamlarımızın ihracat potansiyelini de arttıracaktır. Diğer taraftan Lojistik Merkez Konya bölgesindeki diğer illerinde merkezi olabilecek potansiyele sahip olacak, bu da şehrimize önemli bir katma değer sağlayacaktır” dedi.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da projenin Konya için önemli olduğunu belirterek, “Selçuklu bölgesinde kurulacak Lojistik Merkez bizleri de heyecanlandırmaktadır. Lojistik merkezin kurulması çalışmalarında bizler de her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.
Lojistik Merkez çalışmalarında gelinen nokta ve merkezin planlanması ile ilgili konuların konuşulduğu ziyarete Proje Danışmanı Doç. Dr. Turan Paksoy ve LODER başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş da katıldı.
Lojistik Merkezin yönetim modeline dikkat çeken Doç. Dr. Turan Paksoy: “Kurulacak olan Konya Lojistik Merkezi’nin mülkiyeti ve işletme hakkı TCDD’ye aittir. Ancak, “Serbest bölge” kanununa benzer bir kanun çıkarılarak yönetimde Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası gibi özel sektör temsilcileri ve kamu yararına sivil toplum örgütlerinin iştiraki mutlaka sağlanmalıdır. Kamu-özel işbirliği ile oluşturulacak olan yönetim modeli ile Lojistik Merkezin daha etkin bir şekilde faaliyette bulunması sağlanabilir. İkinci bir model olarak ise, 300 bin metrekarelik alanın işletilmesi TCDD’ye bırakılarak kalan 700 bin metrekarelik kısımda 2008 yılında çıkan kanuna göre Lojistik Merkez “Lojistik İhtisas Organize Bölgesi” olarak kamulaştırılarak özel teşebbüs tarafından OSB mantığı içinde işletilebilir. Bu iki modelden birin tercih edilmesi hem Lojistik Merkez yatırımının bir an önce hayata geçirilmesini hem de verimli bir şekilde işletilmesini sağlayacaktır” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.