Milli İradeyi Konya Sırtladı

Milli İradeyi Konya Sırtladı
Türkiye genelinde 16 Nisan Halk oylamasının kabul edilmesinde Konya çok büyük rol oynadı.

YÜK OLMAYIP YÜK ALDIK

Halk oylaması ile birlikte Türkiye’nin önünün açıldığını söyleyen AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, “Karatay merkez ilçelerde evet oyu oranlarında bir kez daha ilk sırada yer aldı. Karatay teşkilatı olarak her zaman Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın sırtından yük almayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

16 Nisan’ın bir kaybedenin olmadığını aksine kazananın Türkiye olduğunu söyleyen AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da dediği gibi 16 Nisan Halk oylamasının bir kaybedeni yok. Bu seçim ile ülkemiz kazanmıştır. Mazlumlar ve zulme uğrayanlar kazanmıştır. Bu tarih bir başlangıçtır. Ülkemizin koymuş olduğu 2023 ve 2071 hedeflerine bundan sonra da adım adım ilerleyeceğiz. Daha hızlı karar alıp, icraatta da daha hızlı adımlar atacağız. Konya olarak başarılı bir halk oylaması geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu halk oylamasını kendi içinde farklı dinamikleri olduğu için ayrıca değerlendirmemiz gerekiyor. Bu seçimde yedi düvele karşı mücadele edildi ve büyük bir başarı kazanıldı.  AK Parti Karatay İlçe Başkanlığı olarak her seçimi önemsiyoruz. Bu anlamda 16 Nisan halk oylamasına da çok önem verdik. Karatay İlçemizde 51’i merkezde, 31’i taşrada olmak üzere 82 mahallemizde 100 bin hanemizi ziyaret ettik. Karatay’ın 309 bin nüfusunun hepsini ilk etapta ele alıp hangi mahallede kaç sandığımız, kaç seçmenimiz var hepsini tek tek inceledik. Bir önceki seçimlerde hangi mahallelerde zayıfız, hangisinde güçlüyüz hepsini tek tek masaya yatırdık ve bu doğrultuda çalışmalarımızı gerçekleştirdik.” dedi.

KARATAY’IN BAŞARISI TESADÜF DEĞİL

16 Nisan Halk oylamasında bir geleneği devem ettirerek merkez ilçelerde evet oy oranlarında ilk sırada yer AK Parti Karatay İlçe Teşkilatının çalışmaları hakkında da bilgi veren Genç, “Halk oylaması öncesinde milletvekillerimizle 57, önceki dönem milletvekillerimizle 15,Belediye Başkanımızla 15 program gerçekleştirdik. Kendimin de bizzat katıldığı 33’ten fazla program bulunuyor. Gençlik Kollarımız tarafından Genç Kürsü adı altında düzenlenmiş 6, Kadın Kollarımız tarafından düzenlenmiş 33 programımız bulunuyor. Karatay’da bulunan 82 mahallemizin hepsini gezdik. Gezilmeyen tek bir mahallemiz kalmadı.  Karatay’da ayak basmadık yer bırakmadık.  70’ye yakın kurum ve STK’yı, 18 adet basın ve yayın kuruluşunu ziyaret ettik. 10 bin civarında da esnaf ile biraya geldik.  Toplamda görüştüğümüz kişi sayısı da 200 bini aştı. Ziyaret edilmemiş ev, sıkılmamış el bırakmamak için çaba sarf ettik. Karatay olarak SKM çalışmaları kapsamında ana kadememiz, Belediye Meclis üyelerimiz, kadın ve gençlik kollarımızla her gün minimum 100 kişiyle sahaya çıktık. Bunun 130 kişiye çıktığı günler de oldu. Hatta bir gün 300 kişi ile çıkarma yaptık. Bu çalışmaların sonunda Karatay merkez ilçelerde evet oyu oranlarında ilk sırada yer aldı. Karatay teşkilatı olarak Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza yük olmayıp yük almayı istedik. Konya’da da Karatay olarak Güneysınır ve Altınekin’den sonra üçüncü sırada yer alıyoruz.” şeklinde konuştu. 

“YENİ SİSTEMLE TÜRKİYE PRANGALARINI KIRACAK”

Yeni sistem ile Türkiye’nin önünün açılacağını dile getiren Genç, “Yeni sistem ile birlikte artık Türkiye prangalarını kıracak.  Ekonomik anlamda ilk günlerden olumlu sinyaller anlamaya başladık. Eğer milletin kararı hayır olmuş olsaydı bugün çok farklı şeyler konuşuyor olacaktık.  Her yönüyle yeni sistemin çok büyük getirileri olacaktır.  İç ve dış siyasette de çok büyük değişiklikler olacak. Bir kere ülkemizde koalisyonlar dönemleri sona erdi. Bürokrasi ortadan kalkacak.  Türkiye’nin ekonomisine de bu sistem çok büyük katkılar sağlayacaktır.  16 Nisan Türkiye’nin önünü açmıştır. Bundan sorası için Türkiye zincirlerini kıran, bölgesinde söz sahibi hedeflerine emin adımlarla koşan bir ülke olacaktır. ”dedi. Son olarak halk oylaması sonuçlarının bir takım çevrelerce tartışma konusu haline getirilmesine değinen Genç, “İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılma konusu çok az bir oy farkıyla kabul ediliyor hiçbir tartışma yaşanmıyor.  ABD’de yine Trump çok az bir farkla Başkan seçiliyor ancak tartışma konusu olmuyor. Ülkemizde ise ne hikmetse Türkiye’deki seçim tartışma konusu oluyor. Bu tartışmalar yersiz ve gereksizdir. YSK’nin açıkladığı sonuca herkesin saygı duyması gerekiyor.” diye konuştu.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.