Milli gelir de hedef 2 trilyon dolar

Milli gelir de hedef 2 trilyon dolar
Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, hızlı trenin, sadece Konya'daki insanları Ankara'ya taşıyacağı gibi bir algı oluştuğunu söyledi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, hızlı trenin, sadece Konya'daki insanları Ankara'ya taşıyacağı gibi bir algı oluştuğunu, ancak kendi pencerelerinden bakıldığında Ankara'nın ve tüm Türkiye'nin Konya'ya taşınacağını gördüklerini söyledi.
KTO Başkanı Öztürk, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi'yi ziyaret etti.

Öztürk, ziyarette yaptığı konuşmada, başkanlık görevine yaklaşık 2 ay önce seçildiğini anımsatarak, Konya'nın Türkiye ticaretindeki, ekonomisindeki ağırlığını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu noktada Türkiye'nin 2 trilyon dolar milli gelir ve 500 milyar dolar ihracat öngören 2023 hedefine işaret eden Öztürk, bunun, Türkiye ve Türk iş dünyası için heyecan verici olduğunu, sürece katkı için kendilerinin de çalışma yürüttüklerini söyledi.

Öztürk, Konya'nın makine, otomotiv-yedek parça ve gıda sektörlerinde öne çıkacağını düşündüklerini belirterek, ''Ülkenin hedeflerine paralel olarak biz bu 3 sektörde Türkiye'de daha yüksek bir pay alabileceğimize inanıyoruz. Zaten bu konuda da ciddi çalışmalar yapıyoruz'' dedi.

''EKONOMİ, TEK MERKEZCİLİKTEN ANADOLU'YA YAYGINLAŞMALI''

Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalayabilmek için yapısal değişikliklere de ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Öztürk, şu görüşleri dile getirdi:

''Türkiye 2 trilyon dolarlık milli geliri, şu andaki ekonomik yapısıyla üretebilir olsa da yapısal değişikliklere ihtiyacı var. Bu noktada da en önemli yapısal değişiklik, Türkiye'deki ekonominin tek merkezcilikten, Anadolu'ya yaygınlaşması ve çok merkezli bir yapıya dönmesi. Yani Konya, Denizli, Kayseri, Sivas gibi illerin Türkiye ekonomisine daha fazla katkı koymasıyla mümkün olabilecek. Onların katkısıyla daha hedefe ulaşabilir hale geleceğiz.''

''HIZLI TREN, ÇOK CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK''

Öztürk, Konya'nın gelişiminde hızlı trenin olası etkisinin sorulması üzerine, bunun, ''çok ciddi katkı sağlayacağına inandığını'' söyledi.

Öztürk, ilk etapta turizm sektörüne, daha sonra eğitim sektörüne ve orta vadede de sanayiye etkilerinin görüleceğini belirterek, ''Özellikle Ankara'da sıkışmalarda, ulaşım imkanları sayesinde şirketlerin merkezlerini Ankara'da tutsalar bile fabrikalarını, tesislerini Konya'ya yapma imkanları oluşacak'' dedi.

Hızlı trenin, sadece Konya'daki insanları Ankara'ya taşıyacağı gibi bir algı oluştuğunu, ancak kendi pencerelerinden bakıldığında Ankara'nın ve tüm Türkiye'nin Konya'ya taşınacağını gördüklerini ifade eden Öztürk, Eskişehir'de hızlı trenin etkilerini araştırdıklarını ve ilk etapta aynı algının orada da gözlendiğini kaydetti. Öztürk, ''Hızlı tren, ilk etapta Eskişehir'in Ankara'ya taşınması gibi algılansa da daha sonra Eskişehir turizmine, sanayisine katkısı daha fazla olmuş'' şeklinde konuştu.

Eskişehir'deki çalışmalara atıfta bulunulması üzerine de Öztürk, Konya'da da hızlı trenin nasıl daha verimli değerlendirilebileceğine ilişkin çalışmalar, altyapı hazırlıklarının sürdürüldüğünü söyledi.

ANADOLU AJANSINA TEŞEKKÜR

Selçuk Öztürk, Anadolu Ajansına Türkiye'ye ve Türk basınına yapmış olduğu katkılar dolayısıyla teşekkür etti.

Anadolu Ajansının ismini de aldığı Anadolu kentlerine büyük destek sağladığını ifade eden Öztürk, ''Anadolu illerinin Türkiye ekonomisine daha fazla katkı verebilmesi için sizlerin desteğine daha fazla ihtiyacımız var'' dedi ve daha fazla destek temennisinde bulundu.

Desteğin artarak süreceğini dile getiren Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi, Öztürk'ü Konya Ticaret Odası Başkanlığına seçilmiş olmasından dolayı tebrik etti ve başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.