Mevlana'nın Belh'teki evine restorasyon
Yayınlanma:
Konya İl Genel Meclisi, Hz. Mevlananın Afganistanın Belh şehrindeki evi ve müştemilatında bulunan medrese ve külliyenin bakım, onarım ve restorasyonu için TİKA ile işbirliğine gidiyor.
Konya İl Genel Meclisi, Hz. Mevlana’nın Afganistan’ın Belh şehrindeki evi ve müştemilatında bulunan medrese ve külliyenin bakım, onarım ve restorasyonu için TİKA ile işbirliğine gidiyor.
Şubat ayı toplantılarının 3. birleşiminde gündeme alınan konu hakkında üyeleri bilgilendiren Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, geçtiğimiz günlerde Afganistan Ulusal Meclisi Başkanı Abdul Rauf İbrahimi’nin Konya’yı ziyaretinde yaptıkları görüşme sonucunda bu çalışmaya ortak olma kararı aldıklarını söyledi.
Selvi, “Sayın İbrahimi’nin ziyaretinde gündeme gelen konuya biz de Konyalı olarak katkıda bulunmak istedik. Hz. Pir’in doğduğu evin bakım, onarım ve restorasyonunun bir an önce bitirilmesi TİKA, İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile bu çalışmanın gerçekleştirilmesi, dış politika ve uluslar arası anlaşmalara göre çalışma yürütülmesi bakımından son derece önemli. Yapacağımız çalışmada, yerelde bize neler düşeceği belli olacak ve İç İşleri Bakanlığı’nın izni ile ortaya çıkacak işbirliği doğrultusunda restorasyon gerçekleştirilecek. Böyle değerli bir yapının metruk bir şekilde bırakılmaması açısından bu işbirliği son derece önemli ve değerli. Komisyonlarımızın yürüteceği araştırma sonucu hazırlayacağı rapor İç İşleri Bakanlığı’na verilecek. Bu vesile ile biz de değerli bir eserin ayakta kalmasına katkıda bulunacağız” diye konuştu.
Selvi, konuyu araştırılmak üzere AR-GE, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler, İç İşleri ve Turizm komisyonlarına havale etti.
Diğer gündem maddelerinin görüşüldüğü birleşimde gündem dışı söz alan İl Genel Meclisi’nin MHP’li üyesi Mehmet Tunç, Başkanlık Divanı’na partisinden istifa ettiğini bildiren bir dilekçe verdi. Tunç, 31 Ocak 2011 tarihinde partisinin Ereğli İlçe Teşkilatı’na istifa dilekçesini verdiğini belirterek, “3 yıla yakındır MHP’li arkadaşlarımla çalıştım. Arkadaşlarımla ilgili herhangi bir rahatsızlığım yoktur. Haklarını helal etsinler. Meclis’teki çalışmalarıma bağımsız olarak devam edeceğim” dedi.
Mehmet Tunç’un istifasıyla Konya İl Genel Meclisi’ndeki sandalye sayısı şu şekilde oluştu: AKP; 79, MHP; 18, CHP; 1, Bağımsız; 2.
Konya İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarına 09 Şubat 2012 Perşembe günü saat 10.00’da gerçekleştireceği 4. birleşim ile devam edecek.
Güncel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.