Meclis'de seçim zamanı
Yayınlanma:
Konya İl Genel Meclisi 2011 yılının ilk toplantısında denetim komisyonuna üye seçecek.
Konya İl Genel Meclisi 2011 yılının ilk toplantısında denetim komisyonuna üye seçecek. Toplantıda ayrıca Valilik ve Kaymakamlıklar aracılığı ile yoksul ailelere dağıtılacak sosyal yardımlar için karar verecek hayırsever vatandaşlar belirlenecek.
Geçtiğimiz yıl toplam 826 karara imza atan Konya İl Genel Meclisi yeni yılın ilk toplantısını 03 Ocak 2011 Pazartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirecek. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’nin bir önceki yıl meclis çalışmalarını değerlendireceği açılış konuşmasının ardından başlayacak toplantılarda 70 gündem maddesi görüşülüp karara bağlanacak. Toplantılarda ayrıca denetim komisyonu oluşturularak bu komisyona üye seçimi yapılacak.
Denetim Komisyonuna Gizli Oyla Üye Seçilecek
2005 yılında çıkarılan 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu, yerel yönetimler arasında her geçen gün varlığını hissettiren İl Özel İdarelerinin şeffaf bir yönetim anlayışı ve hesap verilebilirlik ilkesi doğrultusunda, İl Genel Meclisi Üyeleri arasından en az 3, en fazla 5 üyenin gizli oyla seçimi ile oluşturulacak denetim komisyonu, İl Özel İdaresinin bir önceki yıla ait gelir ve giderleri ile hesap iş ve işlemlerini inceleyerek, hazırlayacağı raporunu Mart ayında Meclis Başkanlığına sunacak.
Devlet Yardımını Hayırsever Dağıtacak
Toplantıda ayrıca, yoksul vatandaşlara yardım etmek amacıyla 1986 yılında 3296 sayılı Kanunla çıkarılan ve halk arasında Fak-Fuk-Fon olarak bilinen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu yardımlarının dağıtımında Vali ve Kaymakamların Başkanlık ettiği İl ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının Mütevelli Heyetinde bir yıl süre ile görev alacak hayırsever vatandaşların isimleri belirlenecek.
Mütevelli Heyetinde görev alacak hayırsever vatandaşlar aynı zamanda kime ne kadar yardım yapılacağı hususunda da karar verici konumda olacak. Böylelikle devlet yardımı yine bir yardımsever eliyle dağıtılmış olacak. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’nin oturum başkanlığını yürüteceği birleşimler 5 gün devam edecek. Ocak ayı toplantıları 07 Ocak 2011 Cuma günü saat 10.00’da gerçekleştirilecek 5. birleşimle sona erecek.
İl Genel Meclisinin Ocak ayı toplantı takvimi ise şöyle;
03 OCAK 2011 Pazartesi Saat: 14.00
04 OCAK 2011 Salı Saat: 10.00
05 OCAK 2011 Çarşamba Saat: 10.00
06 OCAK 2011 Perşembe Saat: 10.00
07 OCAK 2011 Cuma Saat: 10.00
04 OCAK 2011 Salı Saat: 10.00
05 OCAK 2011 Çarşamba Saat: 10.00
06 OCAK 2011 Perşembe Saat: 10.00
07 OCAK 2011 Cuma Saat: 10.00
Güncel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.