Mayının patladığı köyde gerginlik

Mayının patladığı köyde gerginlik
8 vatandaşın öldüğü mayın patlamasının gerçekleştiği Geçitli köyünde ilginç gelişmeler oluyor. Mayının patladığı yerde çok sayıda el bombası ve mermi bulundu. Çantayı almak isteyen köylüler jandarma
Hakkari'nin Durankaya Beldesi ile Geçitli köyü arasında sivillere yönelik yapılan mayınlı saldırının yapıldığı yerin 100 metre yakınında el bombaları ve Kaleşnikof piyade tüfeği mermileri bulundu.

Geçitli köyüne 3 kilometre uzaklıkta meydana gelen patlamadan hemen sonra olay yerine giden köy halkı ve jandarma ekipleri çevrede yaptıkları çalışmada, mayının patlatıldığı alanın 100 metre ilerisinde bir çanta buldu. Yapılan çalışmada çantanın içinde çok sayıda el bombası ve Kelaşnikof marka piyade tüfeğine ait çok sayıda mermi bulundu. Çevrede yoğun güvenlik önlemi güvenlik güçleri, patlama mahallinde olay yeri incelemesi yapıyor. Saldırganların minibüsün yakınında bulunan el bombalarıyla, katliamdan kurtulanları öldürmeyi planladıkları belirtildi.

Bu arada Geçitli köyünde bulunan jandarma karakolu önünde kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Patlamadan sonra bir grup Geçitli Jandarma Karakolu'nun önüne gelerek, karakolu taşlamaya başladı. Karakoldaki askerler havaya ateş açarak köy halkını sakinleştirmeye çalıştı. Geçitli köyünde gerginliğin sona erdiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.