Lojistik Komitesi sonuç bildirisi;

Panele ilişkin bir açıklama yapan MÜSİAD Konya Lojistik Komitesi Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, panelin çok verimli geçtiğini belirterek şunları kaydetti: “Daha Etkili ve Güçlü Türkiye İçin Lojistik Merkezlerin Önemi ve Rolü konulu panelimize, alanında uzman panelistlerimizin yanı sıra, Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu, Konya Valimiz Aydın Nezih Doğan, Konya Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Oda Başkanlarımız, Sivil Toplum Örgütü temsilcilerimiz, Türkiye geneli MÜSİAD üyelerimiz, akademisyenlerimiz, Selçuk Üniversitesi öğrencilerimiz ve çok sayıda basın mensubu arkadaşımız katılmıştır. Çok verimli ve dolu geçtiğine inandığımız bu panelimiz sonrası komitemiz tarafından hazırlanan sonuç bildirisini kamuoyuna saygıyla duyururuz.”
MÜSİAD KONYA LOJİSTİK KOMİTESİ TÜRKİYE İSTİŞARE TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRİRİSİ
•Gümrük mevzuatının özünü kaybetmeden lojistik maliyetleri azaltıcı yönde sürekli geliştirilmesi ve hızla uygulamaya geçilmesi gerekmektedir.
•Uluslararası taşımacılıkta öncelikle komşu ülkelerle olan ticaret canlandırılmalı, bu ülkelerin serbestleştirme ve altyapı çalışmalarına destek olunmalı, ortak şirketler teşvik edilmeli ve lojistik entegrasyonlar sağlanmalıdır.
•Lojistik hizmetlerin kalitesinin geliştirilmesi için ivedilikle lojistik meslek standartları (görev tanımları, görev nitelikleri vb.) oluşturulmalıdır.
•Sevkiyatların izlenebilirliğinin sağlanabilmesi için başta internet olmak üzere lojistik bilişim ve iletişim altyapısı geliştirilmelidir.
•Lojistik sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilebilmesi için lojistik eğitimi konusuna gereken önem verilmeli; bu amaçla meslek içi eğitim ve öğretimi teşvik edilmeli, lojistik eğitimcilerin eğitimi sağlanmalı, mesleki eğitim veren tüm üniversite ve yüksek okullarda müfredat birliği tesis edilmeli ve lojistik araştırma, tez, kongre gibi faaliyetler desteklenmelidir.
•Lojistik sektörünün ihtiyaç duyduğu temel mevzuat uluslararası niteliği göz önüne alınarak hazırlanmalıdır.
•Ülke genelinde karayolu, demiryolu, deniz yolu ve hava yolu taşımacılık dengesini oluşturacak şekilde bir Ulusal Lojistik Master Planı hazırlanmalıdır. Oluşturulacak bu master plana göre ve bölgesel ihtiyaçlar dikkate alınarak ülke çapına yayılacak lojistik merkezlerin konumlandırılması yapılmalıdır.
•Konya için ciddi bir ihtiyaç haline gelen Lojistik Merkezi de vakit kaybetmeden hayata geçirilmeli, bu doğrultuda Konya’ya özgü bir master planı oluşturulmalıdır.
•Oluşturulacak master planı konunun ilgilileri tarafından yorumlanmalı, bu master planı üzerinden çalışmalara hızla başlanmalıdır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.