Kültür elçileri Türkiye'yi tanıtacak
Yayınlanma:
Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi El Sanatları Bölümü, Leonardo Da Vinci Hayat Boyu Eğitim Programı kapsamında 15 öğrencisini eğitim amaçlı Almanyaya gönderiyor.
Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi El Sanatları Bölümü, “Leonardo Da Vinci Hayat Boyu Eğitim Programı” kapsamında 15 öğrencisini eğitim amaçlı Almanya’ya gönderiyor. Avrupa Birliği’nce desteklenen ve 15 gün sürecek eğitim programında bilgi alışverişi, karşılıklı el sanatlarının tanıtılması ve kültürlerin kaynaşması amaçlanıyor.
Programa ilişkin bilgi veren Proje Koordinatörü Mesleki Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zuhal Bezirci, program için 15 öğrenci ve 3 koordinatörün görevlendirildiğini belirterek, “El Sanatları Bölümü olarak AB destekli ‘Hayat Boyu Eğitim Programı’ kapsamında kendi alanımızla ilgili workshop, sergi düzenleyecek ve bir de konferans vereceğiz. Almanya’da 15 gün süresince hem ülkemizi tanıtacağız hem de karşılıklı bilgi alış- verişi yapacağız. Almanya’ya gidecek öğrencilerimizin bir kısmı yüksek lisans bir kısmı da lisans öğrencilerinden oluşmaktadır” dedi.
Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanı Kadircan Özkan ise, okullarda eğitim-öğretimin yanı sıra, bilimsel-sosyal ve kültürel faaliyetlerin de önemli olması gerektiğini belirterek, “Selçuk Üniversitesi adına oldukça önemli bir misyon yükleniyoruz. Hem ülkemizin hem de üniversitemizin tanıtımı adına çok ciddi bir faaliyet gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmanın yararlarını görecek ve program sayesinde ileriye yönelik açılımlarda bulunacağız. ” diye konuştu.
Güncel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.