KTO'dan uluslararası su duyarlılığı

KTOdan uluslararası su duyarlılığı
C.H.A.N.C.E Projesinde sona gelindi.
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, İspanya, ASA Su Birliği tarafından yürütülen  ve Konya Ticaret Odası’nın ortak, KOSKİ’nin de iştirakçi olarak katıldığı C.H.A.N.C.E   Projesi’nde (Genişletilmiş AB’ye Aday Ülkelerin Su Müktesebatı Konusunda Eğiticilerin Eğitimi Programı) sona gelindi. Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, giderek azalan su kaynakları karşısında, suyun tasarruflu kullanılması açısından projenin önemli olduğunu söyledi.
 
 İspanya, İtalya, Belçika, Hollanda, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan, Sırbistan ve Türkiye’nin ortak olduğu projenin yararlanıcı ülkeler arasında, Türkiye’nin yanı sıra Romanya, Bulgaristan ve Hırvatistan’da yer alıyor.
 
 C.H.A.N.C.E Projesi’nin Türkiye ortaklığını Konya Ticaret Odası üstlendiğini hatırlatan Başkan Üzülmez, “Proje çerçevesinde Konya Ticaret Odası, projenin temel amacı olan su operatörü personelinin AB Su Müktesebatı konusundaki eğitimi Konya’da KOSKİ İşbirliğiyle gerçekleştirildi. Projenin ilk eğitim semineri 24–25 Kasım 2008 tarihlerinde Sevilla/İspanya’da düzenlendi. İkinci Eğitim Semineri ise 11–13 Mart 2009 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirildi. Seminerde su operatörlerinin eğitim ihtiyaçlarının ve karşılaştıkları zorlukların analizinin yapılabilmesi için bir dizi eğitim programların yanı sıra ülkemizdeki ve ilimizdeki su yönetim sistemi, karşılaşılan sorunlar ve yasal mevzuatlar konusunda sunumlar yapıldı. Konya Ticaret Odası’nın ortaklığında düzenlenen eğitim seminerlerinden doğrudan yararlanan KOSKİ personeli, eğitim programı süresince kazandıkları bilgileri kendi kurumlarındaki, bağlı sanayideki ve diğer ilgili kuruluşlardaki çalışanlara aktaracak. Proje kapsamındaki üçüncü eğitim semineri ise 28-29 Mayıs 2009 tarihlerinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleştirildi. Proje’nin kapanış konferansı ise 29-30 Haziran 2009 tarihlerinde Hırvatistan’da yapılıyor” diye konuştu.
 
 Üzülmez, “Odamızın ortak olduğu bu proje sayesinde Konya’da teknik destek kapsamında insan kaynaklarının geliştirilmesi ve teknoloji paylaşımı ile mevcut kapasitenin güçlendirilmesi sağlandı. Katılımcılık kapsamında, sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri ve nihai kullanıcıların katılımı ile tasarruf bilinci ve su kültürünün geliştirilmesi, ulusal kalkınma ve sürdürülebilir kapsamında AB uygulamalarının öğrenilmesi, havza yönetimi, enerji verimliliği, çevresel, ekonomik kalkınma ve sosyal sorumluluk konularında bilgi paylaşımı gerçekleştirildi” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.