KTO Karatay kardeşini seçti
Kazakistan Muhammed Haydar Dulati Taraz Devlet Üniversitesi heyeti, akademik işbirliği, karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi değişimi anlaşmaları yapmak üzere KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ile bir araya geldiler.
Görüşmeler sonunda açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Orta Asya’dan Konya’mıza kadar, bir dizi işbirliği anlaşmaları yapmak için gelen Taraz Devlet Üniversitesi heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, “Kazakistan Taraz Devlet Üniversitesi’nden Üniversitemize gelen heyet ile karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi değişim sözleşmesi imzaladık. Mevcut sözleşme özellikle yüksek lisans ve doktora programlarını kapsamaktadır. Bu sözleşme çerçevesinde Taraz Devlet Üniversitesi tarafından Üniversitemize belirli dönemlerde yüksek lisans ve doktora öğrencileri gönderilecek, aynı şekilde Üniversitemiz tarafından da Taraz Devlet Üniversitesi’ne çeşitli dallarda öğrenci ve öğretim üyesi gönderilecektir.” dedi.
Taraz Üniversitesi’nin özellikle hukuk alanında öğretim üyesine ihtiyaç duyduğunu bu sebeple özellikle bu alanda öğretim üyesi göndereceklerini ifade eden Rektör Babaoğlu ayrıca imzalanan bu protokolle yapılacak uygulamaların bilimin yanı sıra, iki kardeş ülkenin ilişkilerinin geliştirilmesine de katkı sağlayacağına inandığını ve bu tür işbirlikteliklerinin mutlaka artarak devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Kazakistan Muhammed Haydar Dulati Taraz Devlet Üniversitesi heyeti üyeleri de, KTO Karatay Üniversitesinin eğitim programlarını, fiziki yapısını ve Rektörün konuk severliğini çok beğendiklerini ve işbirliği yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.