Konya'ya üniversite hastanesi yapılıyor
Yayınlanma:
Mevlana Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Borazan düzenlediği basın toplantısı ile hastane olarak son bir yılda gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.
Mevlana Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Borazan düzenlediği basın toplantısı ile hastane olarak son bir yılda gerçekleştirdikleri hizmetleri değerlendirdi.
Başhekim Doç. Dr. Mehmet Borazan, 1995 yılından bu yana Konya Vakıf Hastanesi olarak bölge halkına hizmet veren hastanemiz 01 Nisan 2010 tarihi itibariyle ‘Üniversite Hastanesi olma yolunda’ yeni ismiyle Mevlana Hastanesi olma yolunda hizmet vermeye başladıklarını ifade etti. Diyaliz ünitesi ile birlikte 100 yatak kapasiteli Mevlana Hastanesi’nin 2010 yıılnın ilk 8 ayında 113.278 kişiye poliklinik (ayaktan teşhis ve tedavi), 4.422 hastaya yataklı teşhis ve tedavi hizmeti verdiğini belirten Başhekim Doç. Dr. Mehmet Borazan, 4.292 ameliyat gerçekleştirildiğini, 117 hastaya kalp ameliyatı yapıldığını 372 hastaya stent takıldığını söyledi.
Mevlana Hastanesi’nin teşhis ve tedavide dünyanın en son teknolojisini bölge insanının hizmeti için kullanıldığını belirten Borazan,konuşmasına şöyle devam etti;’ Önceki yıllarda teknolojide son nokta kabul edilen anjio cihazı, 64 kesitli bilgisayarlı tomografi, open MR ve dijital röntgen cihazları gibi bir çok cihaza ilave olarak hastanemize diş hastaları için Panaromik Röntgen Cihazı, ameliyat olacak hastalar için C- kollu Röntgen cihazı, yeni doğan, çocuk ve yetişkinler için suni solunum cihazları ve anestezi cihazlarını hastanemize kazandırmış olduk. Ayrıca göz ünitesini de baştan aşağı yeniledik.’ dedi.
Başhekim Doç. Dr. Mehmet Borazan, yeni bir hastane projesine başladıklarını belirterek proje hakkında şu bilgileri verdi; ‘ Yeni İstanbul yolu üzerindeki Makro Market bitişiğindeki arsaya 300 yataklı bir üniversite hastanesi projesine başlamış bulunmaktayız. İkisi otopark olmak üzere 3 bodrum ve kademeli olarak yükselen 13 katlı bina yaklaşık 40.000 m2 kapalı alana sahip olup akıllı bina konseptinde olacaktır. Podyum bina dediğimiz yani birinci bodrum, zemin, birinci ve ikinci katlar poliklinik katları olarak tasarlanmıştır. Poliklinik, yani ayakta teşhis ve tedavi ve sosyal hizmetlerin tümünün çözüldüğü podyum binada 100’e yakın poliklinik, onkoloji ünitesi güzellik-estetik merkezi, VIP-Check Up ünitesi, 10 adet ameliyathane, yoğun bakımlar, radyoloji, nükleer tıp, anjio ünitesi, tüp bebek merkezi, laboratuarlar, kafeteryalar, 250 kişilik yemekhane ve 300 kişilik konferans salonu bulunmaktadır.’ dedi.
Spor
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.