Konya'ya organik pazar

Konyaya organik pazar
Konya İl Özel İdaresi, kırsal bölgelerde gelir seviyesini artırmak ve organik tarımı yaygınlaştırmak için çiftçiye desteğini artırdı.
Konya İl Özel İdaresi, kırsal bölgelerde gelir seviyesini artırmak ve organik tarımı yaygınlaştırmak için çiftçiye desteğini artırdı. Konya'da organik ürün pazarı kurulacak.
 
Son iki yılda Konya genelinde 14 ilçede bin 50 çiftçiye 4 milyon adet meyve sebze desteği verildi. Bir çokçiftçinin yeni geçim kaynağı olan organik tarımın pazar sorununun çözüme kavuşturulması için İl Genel Meclisi harekete geçti.
 
Konya İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi, çiftçinin daha çok gelir getiren organik tarıma yönlendiğini söyledi. Başkan Selvi, meclis olarak organik tarım yapmak isteyen maddi durumu yetersiz çiftçilere destek verdiklerini söyledi.
 
Ali Selvi, "Son iki yıl içersinde 14 ilçede bin 50 çiftçiye 4 milyon çilek, kiraz, asma fidesi dağıttık. Ayrıca, Meram ilçemizde 60 çiftçiye 52 ton organik patates dağıtıldı. Şimdi çiftçimizin elde ettiği ürünleri pazarlayabilmesi için yeni bir çalışma başlattık." dedi.
İl Genel Meclis Başkanı Selvi, organik ürün pazarında üreticinin bizzat satış yapacağını anlattı. Haftanın 7 günü açık olacak pazarda satılan ürünlerin organik ürünler standardına uygunluğunun da sürekli olarak denetleneceği bilgisini veren Selvi, "Genetiği değiştirilmiş ürünlerle ilgili tartışmaların gündemde olduğu birdönemde çiftçimizin ürünü değer kazanıyor. Daha tarlada iken ürünlerini satabiliyorlar. Bizim kuracağımız pazar sayesinde de tarım ürünlerinin satışında hiç bir problem yaşanmayacak. Konya'da Organik Ürün Pazarı'nda başarılı olunması durumunda, aynı satış yöntemini Ankara, İstanbul gibi büyük illerde de gerçekleştirebiliriz. Dünyanın bir çok ülkesinde organik tarım büyük önem kazandı. Çiftçilerimiz bu durumu iyideğerlendirmeli." diye konuştu.
 
AliSelvi, Konya'nın Seydişehir, Akşehir,Hüyük, Beyşehir, Meram ve Derebucak ilçeleri yoğunlukta olmak üzere, 14 ilçeye bağlı 80 köyde organik tarım yapıldığını söyledi. Organik üretim yapılan köylerde, öncelikle örnek tarlalar oluşturulduğu bilgisini veren Selvi, çiftçieğitimlerinin de yapıldığını anlattı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.