Konyaspor eliboş döndü
Şükrü Saraçoğlu'nda oynanan maçı ev sahibi ekip 1-0 kazandı. Sarı lacivertlilerin golü 77. dakikada Fernandao'dan geldi. Konyaspor, rakibi karşısından vasatın altında bir futbol sergileyerek mağlubiyete zemin hazırladı.
Karşılaşmanın ilk yarısının büyük bölümünde her iki ekip de hücumda etkisiz bir görüntü ortaya koydu. Fenerbahçe, Torku Konyaspor'un savunmada kapanmasıyla topu öne taşımakta zorlandı ve daha çok savunmanın göbeğindeki oyuncularla organize olmaya çalıştı. Ev sahibi ekipte bu bölümlerde topla en çok oynayan iki oyuncu Alves ile Kjaer oldu. Rakibin orta sahayı kalabalık tutmasıyla önde Diego'yu da istediği gibi kullanamayan Fenerbahçe, kanatlarda da Van Persie ve Alper Potuk'tan yeterince destek alamadı. Ev sahibi takımda ilk yarıda en çok gayretiyle ve savunmanın sağından hücuma çıkışlarıyla Gökhan Gönül dikkati çekti.
Sarı-lacivertli taraftarlar, hücuma çıkmakta zorlanan takımlarına zaman zaman tepki gösterdi.
Kendi yarı alanından fazla çıkmayan Torku Konyaspor da ani atak konusunda amacına ulaşamadı ve rakibi gibi ilk yarıda pozisyon üretemedi.
Her iki ekibin de cılız şut denemelerinde bulunduğu maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.
İkinci yarıda Fenerbahçe zaman zaman etkili oldu ve aradığı golü 77. dakikada buldu.
Mücadele Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Bu sonuçla Konyaspor 16 puanda kalırken, Fenerbahçe puanını 24'e yükseltti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.