Konya'nın vergi rekortmenleri ödüllendirildi
Yayınlanma:
Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından 2009 yılında en çok vergi veren kurumlarla, meslekte 40. yılını dolduran oda üyeleri düzenlenen törenle ödüllendirildi.
Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından 2009 yılında en çok vergi veren kurumlarla, meslekte 40. yılını dolduran oda üyeleri düzenlenen törenle ödüllendirildi.
Dedeman Otel'de gerçekleştirilen ödül törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüsnü Tuna, Ali Öztürk, Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakcı, Hasan Angı, Sami Güçlü, Harun Tüfekçi, Abdullah Çetinkaya, Özkan Öksüz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanları ile iş adamları katıldı.
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez'in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Konya'nın ticaret ve sanayi açısından Türkiye'nin örnek şehirlerinden birisi olduğunu belirterek, "Konyalılar sadece kendi mevduatlarını değil, diğer bölgelerdeki mevduatları da kredi olarak kullanıyor. Konya bugün Türkiye'nin en önemli 11 marka kentinden birisi haline geldi. Şehirciliği, ticaretçiliği, siyasetçiliğiyle gerçekten örnek bir şehir. Bu şehirde herkes
birlik ve beraberlik içinde çalışıyor. Herkesin rol model alacağı bir şehir burası" dedi.
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ise, Türkiye'nin önemli bir testten başarıyla geçtiğini dile getirerek, "Hiç kimsenin tahmin etmediği, ön görmediği yüzlerce bankanın battığı ve onlarca devletin iflas ettiği bir ekonomik krizi hep beraber yaşadık. Ancak Türkiye bu krizden siyasi ve ekonomik istikrarla ve özel sektörün sorunlarıyla yakından ilgilenen devlet yapısıyla, 2009 ve 2010 yılındaki kriz bize teğet geçmiştir. O dönem başbakanımız bunu söylediğinde Türkiye'nin gelişmesinden kaygı duyanlar gülmüş alay etmişti. Şimdi yüzleri kızarıyordur. Eğer Türkiye 2001'in ekonomik şartlarıyla 2009 krizine girseydi bugün nakavt olurdu. Eğer ülkemiz krizi en hafif atlatan, büyümeyi en fazla olan ülkelerden olmuşsa, bankaları batmamışsa tek sebebi kamu disiplini ve bütçe disiplinin üzerinde durulmasıdır" şeklinde konuştu.
Son olarak kürsüye gelen TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, bugün Konya'da istihdam sağlayıp ülkesine vergisini verenlere ödül vereceklerini belirterek, "Konya yakın zamanda Türkiye'nin lokomotif ili olacaktır. Bu potansiyeli görüyorum. 1900'lerin başında buharla çalışan un fabrikası Konya'daydı. Kurtuluş Savaşı'na doğru Konya'da 15 tane sanayi tesisi vardı. Kalkınma hamlesi içindedir. Özel sektörün öncülüğünde kalkınacaktır. Özel sektörün sorunlarını çözmek ve önünü açmak için Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu
yasaları çıkarmak için TBMM olarak işbirliği yaparız. Borçlar ve Ticaret Kanunu önümüzdeki hafta ayın 11'inde başlayıp 10 gün içinde bitireceğiz. Esnafımız, ticaret erbabımız için düzenlemelerin bir an önce kanunlaşması lazım. Devletçi mantıkla hazırlanan bu kanunların değişmesi gerekiyordu. Örnek bir işbirliğiyle belki 10 günden kısa sürede yasalaşacaktır. Bu meclis sizlere layık olabilmek için çalışıyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından protokol tarafından sanayici ve işadamlarına ödülleri verildi.
Ekonomi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.