'Konya'nın tanıtım eksikliği var'
Yayınlanma:
Konya Sanayi Odası ve Koneko Dergisi işbirliğiyle düzenlenen Konyanın Aynadaki Yüzü konulu panel KSO Salonunda gerçekleştirildi.
Konya Sanayi Odası ve Koneko Dergisi işbirliğiyle düzenlenen ‘Konya’nın Aynadaki Yüzü’ konulu panel KSO Salonu’nda gerçekleştirildi.
Programın açılışında konuşan Koneko Dergisi İmtiyaz Sahibi Cem Taşpınar, “Koneko Dergisi 3. yılında 25. sayısıyla yayın hayatını sürdürmektedir ve bugün 6 ilde okuyucusuyla buluşmuştur. Dergimizin bu noktaya ulaşmasında Konyalı sanayicilerimiz ve işadamlarımız başta olmak üzere okuyucularımızdan aldığımız güçle bugünlere geldik. Konya’nın sanayi ve ticaretini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve Konya’nın marka değerine katkı sağlamak adına bundan sonrada sanayici ve işadamlarımızın desteğiyle iş dünyasının sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.
KSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Bozkurt Çağlayan ise, Konya’nın herkesi kendine çağıran sevgi ve hoşgörü şehri olduğunu belirterek, son yıllarda yapılan atılımlar ile marka şehir olma yolunda Konya’nın hızlı adımlarla ilerlediğini ifade etti.
DR. Ertan Özensel de, şehirlerin gelişiminin sanayiyle orantılı olduğunun altını çizerek, sanayiyle gelişen bölgelerin sosyal ve kültürel etkinliklerinin de en üst seviyeye ulaştığını söyledi.
Dr. Özensel, “Sermaye merkezlerinin gözde şehirler haline geldiği günümüzde, sermaye yönünü küresel kentlere çevirmiştir. Tarım ve ticaret dışında gerçekleştirdiği atılımlarla da marka olma yolanda çaba harcayan Konya’nın geldiği noktayı şimdi Konyalı olmayan ancak Konya’da çalışan profesyonellerin gözlemleri ve tecrübeleriyle dinliyoruz” şeklinde konuştu.
M1 Merkez Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Ersin Bal da, Konya’nın Türkiye’de ve dünyada iyi tanıtılmadığına vurgu yaparak, büyük alışveriş merkezlerinin bu konuda Konya’ya ciddi değerler kattığını kaydetti.
Helvacızade A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Gürbüz, KOBİ’lerin birleşmeden hep küçük işletmeler olarak kaldıklarında markalaşma ve büyüme adına bir şey yapamayacaklarına dikkat çekerek, “Konya’da sanayicilerin hemen hepsi kalifiye eleman sıkıntısından bahsetmektedir. Burada şehrin yöneticilerinin, oda dernek ve sivil toplum örgütü liderlerinin, işletme sahiplerinin de ne kadar kalifiye olduklarını tartışmak zorunda olduğumuzu bilmemiz gerekmektedir. Birkaç kat daha yüksek maaş, ev, araba imkânıyla profesyonel yöneticilerin Konya’ya getirilemeyeceğinin anlaşılması gerekmektedir. Yönetim kalitesini ne kadar yüksek tutarsak, bu kalitenin tabana daha hızlı yansıyıp, yayılacağı bir gerçektir. Biraz önce de ifade edildiği gibi yön levhalarında yaşanan aksama, yeşil alan sıkıntısı, sosyal yapı ve sosyal etkinlikler üzerine adımların hızla atılması gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Güncel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.