Konya’nın gözü aydın! Beklenen hastane açılıyor
Konya’da önemli sağlık yatırımları bitme aşamasına geldi. Yeni Numune Hastanesi açılış için gün sayarken, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yeni binasının ise, 14 Mart 2018 tarihinde açılacağı öğrenildi. Ayrıca Türkiye’de üniversite hastaneleri içerisinde özel olarak tasarlanan çok az hastaneden birisi olan Meram Tıp Fakültesi, nitelikli sağlık hizmeti konusunda da uzun yıllar boyunca Konya’nın ihtiyacını karşılayabileceği belirtildi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Hastane projemiz önemli ve ödüllü bir projedir.” dedi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, 2017 ve 2018 yılı eğitim-öğretim yılı ile ilgili değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantı kapsamında Gazeteciler ve akademisyenler üniversitenin yatırımlarını yerinde inceledi. Burada bir açıklama yapan Rektör Şeker, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi yeni binasının ne zaman hizmete gireceği ile ilgili de bilgi verdi.
KONYA’NIN İHTİYACINI KARŞILAYACAK
Prof. Dr. Şeker, “Şehir hastaneleri, üniversite hastaneleri ve eğitim- araştırma hastanelerinin entegre bir yapı halinde faaliyet yürütmesi, ülke kaynağı açısından önemlidir. Üst düzeyde, kaliteli ve sağlıklı bir hizmet vermek için gayret göstereceğiz. Hastanemizi inşallah 14 Mart tarihinde açmak istiyoruz. Fakat bu tarihten önce hizmete girmesi için gayretlerimiz var. Mimarisi ile özel çalışılmış ve tüm detayları direkt üniversite hastanesi olarak üzerinde hassas bir şekilde durulmuş, ülkemizde çok az üniversite hastanesi var. Bizim hastanemiz, onlardan bir tanesidir. Mimari konuda, Türkiye’ye örnek teşkil edecek durumdadır. Projemiz önemli ve ödüllü bir projedir. Konya’nın nitelikli sağlık hizmeti ihtiyacını hastanemizin uzun yıllar karşılayacağına inanıyoruz.” dedi.
ESKİ FAKÜLTE BİNALARI NE OLACAK?
Mevcut fakülte hastanesinin akıbeti ile ilgili de bilgiler aktaran Muzaffer Şeker, “Yeni hastanemiz şuan sadece yetişkinler için kurguladığımız bir yapıdadır. Modüler olarak bu hastanenin yanına, pediatriyi de getirecek şekilde işlemler yürütüyoruz. Fakat şuan pediatri servisi mevcut yerinde kalacak. Çünkü beraber hizmet verebileceği metrekare henüz yok. Hepsini çekemeyiz. Çektiğimiz zaman, şuan mevcut hastanedeki yığılmayı, aynı ortama çekmiş oluruz. Biz bunu hiç arzulamıyoruz. Daha rahat bir ortamda çalışılsın istiyoruz. Mevut fakültedeki, 3 binayı yıkıyoruz. Göğüs hastalıklarından kalma ana bina, R blok ve B bloğu yıkacağız. Bu binalar yıkılınca zaten geniş bir alan ortaya çıkacak. Hastanenin bahçesi de peyzaj çalışması ile beraber daha kaliteli ve nitelikli hale gelecek. Ayrıca ulaşım sorununu da çözeceğiz. Giriş ve çıkışlarda da değişikliğe gideceğiz.” diye konuştu.
KONYA’NIN İLK SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ
Ayrıca Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Konya’nın ilk Siyasal Bilgiler Fakültesi hakkında da bilgiler sunan Prof. Dr. Şeker, “Sosyal-Beşeri ve Siyasal Bilgiler Fakültesi olarak kullanılmak üzere bir fakülte planladık. Bu fakültemiz, içerisinde özel kütüphanesi, konferans salonu, öğrenci ve akademisyen kapasitesi ile bütüncül bir fakülte alt yapısına sahiptir. Fakültenin alt katında kendine ait otoparkı da var. Ders çalışma salonu ve kütüphanesi ile öğrencilerimizin rahatça öğrenim göreceği bir fakülte. Arka tarafında geçen gün temelini attığımız cami inşaatımız var. Caminin mimari projesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın oradaki Ahmet Hamdi Akseki Cami’nin, biraz modifiye edilmiş şekli. Fakültenin bahçesini de Konya manzarası eşliğinde, öğrencilere park olarak düşünüyoruz. Burası Türkiye’nin en güzel manzaralı Sosyal-Beşeri ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’dir. Ayrıca Konya’nın da ilk Siyasal Bilgiler Fakültesi’dir.” şeklinde konuştu.
AZ ZAMANDA ÇOK İŞ YAPILDI
Üniversite olarak lisan üstü eğitime de önemli oranda önem verdiklerini aktaran Muzaffer şeker, “Bu yıl itibari ile öğrenci almadığımız bir programımız yoktur. Tüm fakültelerimizde, tüm yüksek okullarımızda ve tüm akademik birimlerimizde öğrencilerimiz vardır. Toplamda 40 bin 500 öğrenci sayısına ulaştık. Bu rakam, bizle beraber kurulmuş olan üniversiteler içerisinde, erişilmesi güç olan bir sayıdır. 6 fakülteyle başlayan yolculuğumuz, 18’e ulaştı. Bundan sonraki süreçte, lisans ve ön lisans eğitiminin dışında, yüksek lisans ve doktora, ihtisas ağırlıklı bir eğitim, stratejik planımızda tanımlanmış durumda. Yüzde 25’lik oranda lisan üstü eğitim veren bir kurum olma önceliğimizi koruyoruz. Eğitimimizin 4’te 1’i üst eğitim olarak yürütülmektedir. Türkiye’nin akademik anlamda, nitelikli insan gücüne ciddi şekilde ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı.
Salih KÖPRÜLÜ / YENİ HABER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.