Konyalı sanayici kriz dinlemiyor

Konyalı sanayici kriz dinlemiyor
Konyalı sanayiciler krizden de başarıyla çıkmanın yolunu buldu.

Konyalı sanayiciler krizden de başarıyla çıkmanın yolunu buldu. Krizin yarattığı talep daralmasını aşmak isteyen sanayiciler, ürettikleri yeni ve farklı ürünler ile krize meydan okuyor. Konya’da plastik ve ambalaj sektöründe faaliyet gösteren Rekabet Plastik A.Ş. piyasaya sunduğu yeni ürünüyle krizi fırsata çevirdi. 

Baskılı market çantalarından çöp torbalarına, ekmek poşetlerinden siirinklere kadar pek çok ürünü son teknolojiyle üreten Rekabet Plastik, şimdi de yeni geliştirdiği tek kullanımlık masa örtüsüyle pazar payını daha da artırdı. 

Yeni ürünlerinin hem ekonomik hem de kullanımının kolay olduğunu söyleyen Rekabet Plastik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kaşdoğan, ürünün büyük işyerlerinde, yemek fabrikalarında, okullarda ve davetlerde rahatlıkla kullanılabileceğini ifade etti. 

Yeni piyasa sundukları ürün ile artık masa örtülerini yıkama ve ütüleme derdinin sona erdiğini belirten Kaşdoğan, “Ürünümüz ekonomik olmasının yanında kullanımı kolay ve pratiktir. Benzer ürünlerden çok daha kaliteli ve daha ucuzdur. Anti-bakteriyel üretimi sayesinde tamamıyla hijyeniktir. Çevreyi de hiçbir zaman negatif yönde etkilemez. Altı, özel bir madde ile kaplandığından serildiği yüzey her zaman tertemiz kalır. Servis öncesi ve sonrası kullanımı çok pratiktir. Estetik tasarımı sayesinde de selülozik ürün farklılığını hissettirmez. Gül ve deniz desenli olmak üzere iki adet standart desenimiz mevcuttur. Firmalara özel baskı imkânımız sayesinde örtü üzerine firmaların reklamlarını da yapmaktayız. Ürünümüzü kullanan müşterilerimiz çok memnun kaldı. Ürünümüze karşı yoğun bir talep var. Ürünü bir kere kullananlar kalitesini ve kolaylığını gördüğü için tekrar sipariş veriyorlar” dedi. 

Yılda yurtdışına 3 milyon Euro ihracat yaptıklarını belirten Bülent Kaşdoğan, yeni ürünleriyle bu oranın daha da artmaya başladığını kaydetti. 

Ekonomik krizin ambalaj sektöründe yüzde 45’lik bir daralma yarattığına dikkat çeken Kaşdoğan, “ Ambalaj sektöründe Çin’den ithal edilen bazı plastik ürünlerin yasaklanması da sektörümüzü rahatlattı. Rekabet Plastik olarak krizin etkisini yavaş yavaş göstermeye başladığı günlerde ekibimizle yaptığımız toplantılarda yeni ve farklı ürünlere piyasaya sunarak ve farklı pazarlara açılma kararı aldık. Bu amaçla herkesin evinde ve işyerinde kullandığı masa örtüsünü daha ekonomik ve kolay kullanılır hale getirdik. Sadece Avrupa’ya 1,5 milyon Euro’luk ürün ihraç edeceğimizi düşünüyoruz. Ulusal pazardan da ürünümüze karşı yoğun bir talep var” diye konuştu. 

Türkiye’de son beş yılda ambalaj sektörünün çok hızlı ilerlediğini ve Avrupa’nın kendi pazarını Türkiye’ye kaptırdığının altını çizen Bülent Kaşdoğan, “Türkiye’de ahşap ve plastik ürünler ambalaj sektöründe daha çok ön plana çıktı. Türkiye’den yurtdışına çok fazla miktarda ihracat yapılıyor. Biz ekonomik krizi Avrupa’daki ambalaj sektörüne nazaran çok daha az hissettik. Sanayicilerimiz ve iş adamlarımız kriz geldi diye kara kara düşünmek yerine, bu krizi nasıl alt edebilirim diye düşünmeli. Böyle zamanlar farkındalık yaratarak, ürünün ile ön plana çıkacağın zamanlardır. Yeni ve farklı ürünler piyasaya sürülerek hem ürün yelpazesi ve pazar payı genişlemiş olur, hem de o ürün sadece o firmada olduğu için aranılan firma olur. Tabi bunları yaparken kaliteden hiçbir zaman taviz verilmemeli” şeklinde konuştu. 

Ayrıca Kaşdoğan krizin kolay atlatılması için, bankaların kredi musluklarını kapatmadan, sektörlere daha fazla kredi imkanı sunmasının ve hükümetin uyguladığı teşvik alanlarının genişletilmesinin, ambalaj sektörüne büyük bir sıçrama yaptıracağını söyledi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.