Konyalı esnaftan sosyete protestosu
Yayınlanma:
Konya'da çok sayıda esnaf, kentte sosyete pazarlarının kurulmasını kepenk kapatıp, anahtar sallayarak protesto etti.
Konya'da çok sayıda esnaf, kentte sosyete pazarlarının kurulmasını kepenk kapatıp, anahtar sallayarak protesto etti.
Merkez Selçuklu ilçesinde bulunan Demirci, Kemerli ve Nüve İş merkezlerinde faaliyet gösteren çok sayıda esnaf, kent merkezinde kurulan sosyete pazarlarına tepki göstedi. İş merkezi önünde toplanan esnaflar açtıkları dövizlerle sosyete pazarını sloganlar atarak protesto etti. Esnaflar adına basın açıklaması yapan Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Celal Buyursen, "Açılan marketler, süper marketler ve memleketimizde olan kriz bizleri de zor durumda bıraktı. Daha da zor olanı Konya'mıza sosyete pazarı adı altında pazar yeri kurulması esnafımızı bitirmiştir. Bu sorunlu şartlar altında bizim esnafımızın barınması, geçinmesi zordur. O yüzden böyle bir eyleme kalkıştık. Bizim esnafımız zor durumda. Böyle giderse zaten hepimiz seyyarlıktan geldik, tekrar hepimiz seyyarlığa döneriz" dedi.
Valiliğe, Kaymakamlığa, Belediyeye ve Konya İl Encümenine sıkıntılarını anlatan dilekçeler verdikleri kaydeden Buyursen, "Şehrin içine konulmayacak dediler. Bizler devletine karşı gelen bir esnaf grubu değiliz. Bizler vergisini ödeyen, milletine saygılı esnaf grubuyuz. Esnaf arkadaşlar dükkanlarını kapatmış durumdalar. Bu pazar yeri daha önce Bosna Hersek Mahallesi'ndeydi. Buranın kapatılmasından sonra sosyete pazarı yöneticileri esnafın oradan kaldırılması ile arayış içine girdi. Şimdi de merkezde bulunan büyük bir alışveriş merkezinin altında garaj olarak faaliyet gösteren yerin düzenlenerek sosyete pazarı adı altında haftada iki gün kurulmak üzere çalışmalar yapılmaktadır. Kendi memleketimizde işsiz neyapacağını kara kara düşünürken, bir darbe marketlerden, bir darbe işsizlikten, bir darbe de sosyete pazarı esnafından yediğimiz taktirde bizler de dermansız duruma düşeceğiz. Yani bu eylemi sesimizi duyurmak için yapıyoruz" şeklinde konuştu.
Sosyete pazarının kurulmasına tepki gösteren bir çarşı esnafı da, "Siftah etmediğim günler oluyor. Sosyete diyerek geliyorlar. Düşük kaliteli malı satıyorlar. Bize siftah ettirmiyorlar. Nerdeyse 15 senelik iş yerimi kapatmak üzereyim. Çok sayıda iş yeri, iş yapamadığı zaman dükkan kapattırır bize" diye konuştu.
Yapılan basın açıklamasının ardından esnaf üzerinde, "Ya Konya esnafı, ya sosyete pazarı" yazılı dövizler açarak "Sosyete pazarı istemiyoruz" sloganları attı. Daha sonra iş merkezi esnafı kepenklerini kapattıkları dükkanların anahtarlarını sallayarak protestolarını sürdürdü. Toplanan esnaflar eylemlerinin ardından sessizce dağıldı.
Güncel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.