Konya'dan 30 ülkeye ihraç
Konya'da faaliyet gösteren bir firma, İran başta olmak üzere 30'u aşkın ülkeye dorse dingili, hidrolik silindir, dorse makası, yüzer platform ve dorse ayakları ihraç ediyor.
Konya 3. Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Mustafa Ceylan Hidrolik Makine ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ceylan, 100 işçinin çalıştığı 53 bin metre karelik fabrikalarında üretim yaptıklarını bildirdi.
Fabrikada ağırlıklı olarak üretimini yaptıkları hidrolik silindirler ve dorse dingillerini dünyanın dört bir yanına ihraç ettiklerini ifade eden Ceylan, ürettikleri kamyon makasları, dorse ayakları, özel amaçlı hidrolik silindirler ve iş makinelerini de çok sayıda ülkeye ihraç ettiklerini söyledi.
Geçen yıl başta İran olmak üzere Suriye, Ürdün, Rusya, Azerbaycan ve Moldova gibi 30'a yakın ülkeye 7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden Ceylan, bu yıl ihracatlarını 10 milyon doların üzerine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.
Ceylan, ilkini Kazakistanlı bir firma için ürettikleri yüzer platformla da önemli bir ihracat girdisi hedeflediklerini vurgulayarak, Kazakistan'da bir firma için
Türkiye'de ilk kez böyle bir sistemin geliştirildiğini öne süren Ceylan, imkan tanındığında her türlü üretimi yapabileceklerini kaydetti.
Kriz döneminde özellikle ihracata ağırlık verdiklerini ifade eden Ceylan, ''Üretimimizin yaklaşık yüzde 90'ını ihraç ediyoruz. Kriz döneminde ihracata yönelerek bu dönemi en az hasarla atlattık. Bizim için kriz bitti. Bu dönemde yeni pazarlar bularak, ürün çeşitliliğimizi artırdık'' diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.