Konya'da hayvanlar burada tedavi oluyor

Konyada hayvanlar burada tedavi oluyor
Konya'da pek çok özel hastaneden daha fazla donanıma sahip SÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde,
Konya'da pek çok özel hastaneden daha fazla donanıma sahip Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde, işkence gören, balkondan düşen ya da doğal olarak rahatsızlanan hayvanlar tedavi ediliyor.
     SÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Arıcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulan Hayvan Hastanesinin cerrahi, dahiliye ve doğum bölümlerinde 7 gün 24 saat hizmet verildiğini söyledi.
     Son teknoloji ürün cihazlarla donatılan hastanelerinde renkli dopler (organlardaki kan akış hızını belirlemeye yarıyor), endoskopi (iç organların görüntülenmesini sağlıyor) gibi donanımlara sahip olduklarını dile getiren Arıcan, Karaman, Aksaray, Antalya, Mersin, Adana, Nevşehir ve Niğde'den hasta hayvanların geldiğini bildirdi.
     Hastanelerinde kedi, köpek, at, aslan, maymun, ıguana, hamster, kaplumbağa gibi her türden farklı hayvanların getirildiğini anlatan Arıcan, 2009 yılı içinde hastanelerinde 3 bini aşkın hayvanın tedavisini gerçekleştirdiklerini kaydetti.
    
     -BİRÇOK ÖZEL HASTANEDEN DAHA ÇOK DONANIMA SAHİP-
    
     Veteriner Fakültesi Klinik Koordinatörü Doç. Dr. Hasan Güzelbekteş ise Türkiye'deki birçok özel hastaneden daha çok donanıma sahip olan hayvan hastanesinin MR (Emar) dışında insan hastanelerindeki tüm tedavi imkanlarına sahip olduğunu bildirdi.
     Hastanelerine daha çok çeşitli nedenlerle kırık ve çıkıkları bulunan hayvanların getirildiğini anlatan Güzelbekteş, şöyle devam etti:
     ''Kedi ve köpekler de daha çok katarakt rahatsızlığı için getiriliyor. Bunlar için de teknolojinin tüm imkanlarından faydalanarak katarakt ameliyatı yapıyoruz. Bazı durumlarda da işkence gören, araç çarpan hayvanlara rastlıyoruz. Otomobilin çarpması sonucu yaralanan, sahibinin kilitlediği balkondan düşerek yaralanan kedi ve köpeklere daha çok rastlıyoruz. Oltanın ucundaki yemi yemeye çalışırken, kancası boğazına kaçan köpekler de geliyor. Az da olsa sopayla, demirlerle dayak yiyen hayvanlara rastlıyoruz. Bunlar daha çok kırık, çıkıklar ve iç kanamalarla bize geliyor. Biz de hemen ameliyata alıp gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Yani ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz.''
     Çoğunluğu İç Anadolu illerinden olmak üzere Türkiye'nin farklı bölgelerinden çok sayıda hayvanın tırnak, ağız, diş bakımı, göz, mide ve kalp ameliyatını da yine hastanede gerçekleştirdiklerini vurgulayan Güzelbekteş, ambulans hizmeti de sunduklarını, gerektiğinde yaralı hayvanları ambulansla hastaneye sevk ettiklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum