Konya'da girişimci kadın sayısı artıyor

Konyada girişimci kadın sayısı artıyor
Konya Kadın Girişimci Masası (KAGİM) Başkanı Hatice Mendi'den girişimci kadınlara çağrı.

Konya Kadın Girişimci Masası (KAGİM) Başkanı Hatice Mendi, ham bir iş fikriyle KAGİM'e başvuran kadınların, danışmanlarla birebir görüşerek, iş fikirlerini olgunlaştırıp uygulanabilir olduğunu gördüklerinde kendilerine olan güvenlerinin arttığını, kendi işlerini kurmak için daha istekli ve kararlı olduğunu bildirdi.
    

Mendi, Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından Sivil Toplum Diyaloğu-AB-Türk Odaları Forumu AB-Türkiye Odaları Ortaklık Hibe Programı çerçevesinde KTO Etüd-Araştırma Servisi bünyesinde kurulan KAGİM'in 15 Haziran 2009 tarihinde resmen faaliyete geçtiğini söyledi.
    

KAGİM'in Konya bölgesinde çalışan kadınlara sorunlarını çözebilmeleri için yol gösteren, kendi işini yapan başarılı kadınları teşvik eden, girişimci olmak isteyen kadınların iş kurmalarını kolaylaştıran ve genel olarak kadın girişimciliğini etkili ve nitelikli bir şekilde destekleyen bir İş Geliştirme ve Destek Masası olduğunu ifade eden Mendi, ''Kadınların girişimci olma sürecini kolaylaştırmak, bu konudaki yeteneklerinin geliştirilmesi, iş kurmalarının teşvik edilmesi, kadın girişimci sayısının artırılması için çalışmalar yapıldı'' dedi.
    

Mendi, KAGİM'in girişimci olmak isteyen ve mevcut girişimci kadınları hedef aldığını belirterek, girişimci olmak isteyen kadınların en azından ham bir iş fikriyle kendilerine başvurmasını istediklerini, bugüne kadar Konya KAGİM'e iş kurma amacıyla başvuran, eğitim, bilgilendirme ve danışmanlık desteği alan kadınların sayısının 142'ye ulaştığını söyledi.
    

Eğitimlerde kadınlara, iş fikirlerinin olgunlaştırılması, iş kurmadan önce yapmaları gereken araştırmalar ve pazar araştırmasının nasıl yapılacağı, müşteri analizi, rakip analizi, maliyet analizi ve son olarak da iş planlarını nasıl hazırlayacakları konularında uygulamalı eğitim verildiğini dile getiren Mendi, şöyle devam etti:''Eğitimler sonunda katılımcılara KTO tarafından onaylanan katılım sertifikaları verildi. Eğitimler sonrasında da KAGİM, Destek Masası'na başvuran kadınlara danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti sunuluyor. Bu çerçevede, kadınlara iş kurma ve işlerini sürdürme süreçlerinde ihtiyaç duydukları konularda destek sağlıyor ve karşılaştıkları güçlüklerle nasıl başa çıkabilecekleri konusunda yol göstermeye çalışıyoruz.'' 
 
-FUARLARA KATILIM NOKTASINDA DESTEK OLUNACAK-
 
Mendi, girişimci kadınlara özellikle fuarlara katılım noktasında destek olmaya çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:''Bu çerçevede girişimci olan kadınlar TOBB Kadın Girişimci Kurulu tarafından yürütülen ''Yurtiçi Fuar Katılımında Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi''ne katılmaya yönlendiriliyor. Bu proje ile kadın girişimcilerin ürettikleri mal ve hizmetleri tanıtırken yeni ticari ilişkiler kurmalarına imkan sağlayacak en etkin platform olan fuarlarda ücretsiz olarak yer almalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Fuarlara katılmak isteyen kadın Girişimcilerin bu destekten faydalanabilmeleri için KTO'ya başvurmaları yeterlidir.''
    
     -KADINLAR MİKRO KREDİYİ BEKLİYOR-
    
Konya KAGİM veri tabanında 142 girişimci olmak isteyen ve 93 mevcut girişimci kadın olmak üzere toplam 235 kadın bulunduğunu dile getiren Mendi, kadınların iş kurmak veya mevcut işlerini geliştirmek için mikro kredi beklediklerini söyledi.

Mendi, mikro kredinin mart ortasında belli olmasını beklediklerini ifade ederek, ''Konya İl Özel İdaresi mikro krediler için bir bütçe ayırdı. Bu bütçe Konya Valisi tarafından onaylandı. Uygulama yönetmeliği de çıkarıldı, Valiliğin onayına sunuldu. Uygulama komisyonunun oluşturulmasının ardından başvurular bu komisyona yapılacak. Bilgilendirme ve danışmanlık desteği alan 142 kadından, en az 20'sinin mikro kredinin ardından iş kurmasını bekliyoruz'' dedi.
    
     -BİR ARAYA GELDİKÇE FARKLI FİKİRLER ÜRETİYORLAR-
    

Mendi, kadınların eğitim ve bilgilendirme toplantılarında bir araya geldikçe farklı fikirler ürettiklerini belirterek, ''Kadınlar artık olumsuz bakmıyor. Buraya umutsuz gelen kadınlar, 'ben bu işi yaparım' diyerek çıkıyor. Asıl görevimiz kadınları motive etmek. Çok farklı, çok güzel iş fikirleri de geliyor. İpek kumaş üzerine ebru desen yapan iki tane genç kız var. Onlar kendi kendilerine üretmeye ve satmaya çalışıyorlar. Mikro krediyi bekliyorlar. İş hazır, ürün hazır, pazar hazır'' diye konuştu.
 
Kadınlara maddi kaynak sağlayamadıklarını dile getiren Mendi, eğitimlerin tamamen ücretsiz olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.