Konya'da emanetmatik hizmete başladı
Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yeni bir uygulama daha hizmete girdi. Şehirler arası yolculuk yapanların bavulları, valizleri ya da çantaları artık daha güvende. Emanetmatik ismi verilen ve tamamen elektronik olarak çalışan sistem sayesinde sahibinden başkasının açamadığı dolaplar hizmete girdi. Kişiye özel barkodla çalışan sistem yolcular için hem güvenlik hem de önemli bir kolaylık sağlıyor. Emanet matikler ayrıca vatandaşın eşyalarını nasıl bırakacakları ile ilgili de görsel bilgilendirme yapıyor. Üç ayrı büyüklükte dolap alternatifi sunan hizmetin bedeli ise 4 ile 7 lira arasında değişiyor.
Otogar Müdürü Ömer Lütifi Ersöz, sistemin basit bir işleyişinin bulunduğunu söyledi. Vatandaşların otogara geldiğinde hareket saatine kadar eşyalarını verebilecekleri bir sistem olduğunu dile getiren Ersöz, "Yolcununun elindeki bavulun boyutuna göre bir dolap seçiyor. Emanet matiğe para ödüyor. Ardından 12 saat süreyle kalabiliyor. 12 saat standardında küçük dolaplar için talep edilen ücret 4, orta boy için 5, büyük boy için ise 7 lira. Elindeki barkodu sistemde okutarak eşyalarını alabilir. Başkasının barkod olmadan eşyaları alması mümkün değil. " dedi.
Hizmetten yararlanan vatandaşlar ise yetkililere teşekkür ediyor. Bazen dakikalarca otobüsün hareket etmesini beklediklerinin altını çizen yolcular, ellerindeki valizleri emanete vererek yemek ve diğer ihtiyaçlarını rahatlıkla görebildiklerini dile getiriyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.