Konya'da 5 bin 121 araç hurdaya ayrıldı

Konyada 5 bin 121 araç hurdaya ayrıldı
Konya Vergi Dairesi Başkanlığı ve Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 8. değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıtkı Aksöz, Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası binasında düzenlenen toplantıda, Hurda Yasası ile ilgili bilgiler verdi. Hurda yasası kapsamında, Konya'da 5 bin 121 aracın uygulamadan yararlandığını, motorlu taşıtlar vergisinin ve idari para cezasının silindiğini belirten Aksöz, devletin bu uygulama ile 19 milyon 250 bin lira tutarında vergiden vazgeçtiğini söyledi.

1985 model ve öncesi araçların da hurdaya ayrılarak bu uygulamadan yararlanabileceğini ifade eden Aksöz, ''Bu araçların hurdaya ayrılmak kaydıyla kayıtları siliniyor. Bu kapsamda Konya'da 27 bin araç var. Konyalı vatandaşlarımızın bu konu hakkında bilgili olmalarını istiyorum'' dedi.
100 bin lira ve üzeri vergi borcu olanların yurt dışı yasağı bulunduğunu açıklayan Aksöz, Anayasa paketi içerisinde yer alan değişiklik ile bu uygulamanın da kalkacağını belirtti. Aksöz, Konya'da 3 bin 669 kişinin vergi borcundan dolayı yurt dışı yasağı bulunduğunu da anımsattı. Af tartışmalarını da değerlendiren Aksöz, netleşmiş bir affın bulunmadığını, borçlu olan mükelleflerin beklenti içerisine girmemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.