'Konya yatırım başkenti'

Konya yatırım başkenti
Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver, Konya, Parlayan Yıldız Şehirler kategorisinde de yerini alarak geleceğe yatırımın yolunu açıyor dedi.

Konya’nın yatırıma elverişli olduğunu Uluslararası alanda yayın yapan bir çok derginin istatistiklere dayanarak yazdığını ifade eden Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver, ‘‘İngiliz Financial Times’ın bir yayını olan FDI Magazine dergisinde Konya, 2006-2007 yıllarında “Ekonomik Potansiyel” kategorisinde en iyi 2. şehir seçilmişti. Yine aynı çalışmada ise 2010-2011 yılları için “Doğrudan Yabancı Yatırım Stratejisi” dalında en başarılı 4. büyük şehir seçilmişti. Daha sonra yayınlanan FDI Magazine’in ”Geleceğin Avrupa Şehir ve Bölgeleri 2012/2013” isimli raporunda ise Konya, Güney Avrupa’da Doğrudan Yabancı Yatırım stratejisi kategorisinde 6’ncı sırada yer alıyor. Büyük şehirler ve maliyet etkinliği kategorilerinde ise 10’uncu sırada yer alıyor. Öte yandan, burada bir başka çalışmadan da bahsetmek isterim. MasterCard Worlwide tarafından Boğaziçi Üniversitesi’nden bazı öğretim görevlilerine hazırlatılan “Türkiye’nin Şehirleri Sürdürülebilirlik Araştırması” raporunda ise Konya, “Parlayan Yıldız Şehirler” arasında yerini almıştı’’ ifadelerini kullandı.

‘YATIRIM DESTEK OFİSLERİ ÜCRETSİZ KATKI SAĞLIYOR’

Konya’nın birçok ülkeden yüzölçümü itibariyle büyük ve nüfus olarak kalabalık olduğuna dikkat çeken Ünver, ‘‘40.000 km2’lik yüzölçümü ile Belçika, İsrail, Slovenya, Kuveyt, Katar, Hong Kong, Singapur’un da aralarında bulunduğu 60 ülkeden daha büyük olan İlimiz, 2 milyonu aşkın nüfusu ile de Katar, Bahreyn, Letonya, Estonya, Lüksemburg, İzlanda olmak üzere 50 ülkeden daha kalabalıktır. Bu bağlamda, Yatırım Destek Ofislerimizin yerel, ulusal ve uluslararası yatırımcılar noktasındaki hizmetleri hakkında da bilgi vermek isterim. ‘Özel kesimdeki yatırımcıların, kamu kurum ve kuruluşlarının görev ve yetki alanına giren izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idarî iş ve işlemlerini tek elden takip ve koordine etmek, yatırımları izlemek, yatırımcıya bilgi vermek ve yol göstermek, yatırım başvurular hakkında ön inceleme yapmak’ bu ofislerin belli başlı görevleri arasındadır. Bu ofisler, sadece izin ve ruhsat işlemlerini izleme ve yürütme görevleri ile sınırlı kalmayıp, gün geçtikçe yeni misyonları ve görevleri de üstlenmektedir.  Bu ofislerde ise yatırımcılara sunulan hizmetler tamamen ücretsizdir. Yerel düzeyde kurulmuş olan böylesi yapıların misyonun daha iyi anlaşılacağını, işlevsellik ve etkinliğinin daha fazla artacağını ve yatırımcıların bu gibi kurumlardan daha fazla istifade edeceğini ümit ediyorum’’ şeklinde konuştu.

‘KONYA AVANTAJLI BİR ŞEHİR’

Konya’nın 9 adet OSB ile avantajlı bir konumda olduğunu ifade eden Ünver, ‘‘Konya sahip olduğu 9 adet OSB ile de önemli bir sanayi merkezidir. Yerelde otomotiv yan sanayi, döküm, tarım makineleri, gıda, plastik-ambalaj, ayakkabıcılık gibi birçok sektörde önemli konuma ve güçlü firmalara sahip Konya’nın, mevcut potansiyeli ve avantajlı konumunda bir diğer önemli noktada Dünyaca ünlü firmaların bugün Konya’da yatırım kararlarını almasıdır. 100’den fazla yabancı sermayeli firmanın yer aldığı Konya; birçok ünlü yabancı menşeili ünlü markalara da ev sahipliği yapmaktadır’’ diye konuştu. SAMİ GEDİZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.