Konya sağlıkta ne kadar ilerledi?

Konya sağlıkta ne kadar ilerledi?
AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, AK Parti Hükümeti döneminde Türkiye genelinde ve Konya'da gerçekleştirilen sağlık yatırımlarını anlattı.
AK Parti Konya Milletvekili Sami Güçlü, AK Parti Hükümeti döneminde Türkiye genelinde ve Konya'da gerçekleştirilen sağlık yatırımlarını anlattı.
 
Güçlü, AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi ile Hekimevi'nde düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Hükümeti olarak göreve gelirken Acil Eylem Planında sağlık hizmetlerine özel önem vereceklerini dile getirdiklerini anımsattı.
 
Bugüne kadar gerçekleştirdikleri icraatlarla da bu konudaki samimiyetlerini ortaya koyduklarını ifade eden Güçlü, hizmetleri de bu bilinçle sürdürdüklerini belirtti.
    

Hükümetleri dönemindeki 7 yılda sağlıkta sosyal güvenlik ve sağlık hizmetleri alanında önemli gelişmeler kaydedildiğini anlatan Güçlü, şunları kaydetti:''Kamuya ait hastaneleri tek çatı altında birleştirdik. Hastanelerde rehin kalma ayıbını ortadan kaldırdık. Memurlar ve diğer tüm sigortalıların özel hastanelerden ve tıp merkezlerinden hizmet almasını sağladık. Bunlar sosyal güvenlik alanındaki gelişmelerden bazıları. Sağlık hizmetleri alanında da önemli hizmetlere imza attık. 7 yılda 1. basamak sağlık hizmet kuruluşlarında faal durumdaki muayene odası sayısını yüzde 155 artırdık. Ağız ve diş sağlığı merkezi sayısını 2002'de 14 iken, 2009 aralık sonu itibariyle 1123'e çıkardık. Aynı şekilde yoğun bakım yatak sayısını 869'dan 7 bin 351'e çıkardık. Buna benzer onlarca hizmeti AK Parti Hükümeti döneminde gerçekleştirdik.''
    

Toplantıda Konya'da 7 yılda gerçekleştirilen sağlık hizmetlerini de anlatan Güçlü, Konya'da aile hekimliği uygulamasına 14 Haziran 2010 tarihinde geçileceğini, yaklaşık 1,5 yıl öncesinden başlayan çalışmaların sonuna gelindiğini bildirdi.
    

Hekim başına 3 bin 467 kişi düştüğünü dile getiren Güçlü, bu sayının ilerleyen yıllarda daha da düşeceğini bildirdi.
    

Güçlü, Konya'da 112 acil istasyon sayısının 14'ten 43'e, ambulans sayısının 14'ten 111'e arttığını vurgulayarak, şöyle devam etti:''Sağlık ocağı sayıları 197'den 236'ya, devlet hastanesi sayısı 19'dan 21'e, ağız ve diş sağlığı merkezi 1'den 3'e çıktı. Kadınhanı, Sarayönü, Cihanbeyli ve Bozkır devlet hastanelerinde fizik yapıları yetersiz olduğunu için yeniden bina yapılmış ve tefriş edilmiştir. Yaptığımız bu hizmetler sayesinde sağlık alanında memnuniyet oranı önemli oranda artış göstermiştir. Adalet mekanizmasından memnuniyet oranı 45'den 38'e düşerken hasta memnuniyetinde 29 puanlık bir artış söz konusu. Dünya Sağlık Örgütü, OECD gibi kuruluşlar da yaptıkları açıklamalarla Türkiye'nin sağlık alanındaki bu ilerlemesini tasdikliyor.''
    

Bir gazetecinin ''adalet mekanizmasından memnuniyetin düşmesini neye bağlıyorsunuz'' şeklindeki sorusuna Güçlü, ''Türkiye'de adalet mekanizması var ama iyi işlemediğini biliyoruz. İstanbul Barosunda yapılan bir anket çalışmasında dahi avukatların yüzde 90'u rüşvetin varlığını kabul ediyor. Bu memnuniyet oranındaki düşüşün nedenleri sistemin kötü işlemesi, ağır iş yükü olabilir'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.