Konya ekonomisine üniversite dopingi

Konya ekonomisine üniversite dopingi
Türkiye'nin en kalabalık üniversitesi olarak gösterilen Selçuk Üniversitesi'nde yeni eğitim yılının başlamasının ardından kente gelen öğrenciler;
Türkiye'nin en kalabalık üniversitesi olarak gösterilen Selçuk Üniversitesi'nde yeni eğitim yılının başlamasının ardından kente gelen öğrenciler; emlak, giyim, eğlence ve gıda sektörlerini hareketlendirdi.

Yaklaşık 85 bin nüfusuyla Selçuk Üniversitesi, Konya ekonomisine önemli katlıda bulunuyor. Yaz aylarında işleri durma noktasına gelen esnaflar, öğrencilerin gelmesiyle canlılık yaşıyor. Üniversite de eğitim yılının başlamasıyla birlikte kente gelen öğrenciler, özellikle emlak, giyim, gıda ve eğlence sektörlerinde hizmet veren esnafın yüzünü güldürüyor.

Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, Selçuk Üniversitesi'nde yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte emlak sektöründe büyük bir canlanmanın yaşandığını bildirdi. Türkiye'nin dört bir yanından Konya'ya okumaya gelen üniversite gençliğinin Konya ekonomisine katkısının yadsınamayacağının ifade eden Çakır, geçen aydan itibaren kente gelmeye başlayan üniversitelilerin, emlak sektörüne hareketlilik kattığını belirtti. İsmet Çakır, öğrenci nüfusunun yoğun olduğu bölgelerin başında gelen Bosna Hersek mahallesinde yazın boşta duran evlerin yüzde 90'nın dolduğunu kaydetti.

Bu mahallede öğrenci yoğunluğunun fazla olması nedeniyle kira fiyatlarının da diğer bölgelere nazaran daha yüksek olduğunu anımsatan Çakır, "Mahallede ev kiraları 400-600 lira arasında değişiyor. Öğrenci nüfusunun daha az olduğu bölgelerde ise kiraların 250-500 lira arasında olduğu gözleniyor. Bu da öğrencilerin ekonomiye olan katkısını gösteriyor." dedi.

Üniversite öğrencilerinin kente, alışveriş ve eğlence merkezlerinin dışında hareketlilik kattığı noktalardan biri de Rampalı Çarşı. Kitap masraflarını ucuza getirmek isteyen öğrencilerin uğrak yeri olan Rampalı Çarşı'da da büyük hareketlilik yaşanıyor. Öğrencilerin Rampalı Çarşı'yı tercih etme nedenlerinin başında kitap çeşitliliğin çok ve ucuz olması geliyor.

Seçkin Kitabevi sahibi İrfan Uslu, Rampalı Çarşı'da son bir aydır bir hareketliliğin yaşandığını, bu hareketliliğinde üniversite öğrencilerinden kaynaklandığını ifade etti.

Lokantacı Ahmet Şimşek ise üniversite öğrencilerinin gelmesiyle birlikte işlerinde bir canlanma olduğunu belirterek, yaşanan hareketlilik kendilerinin sevindirdiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.