Kızılay’dan Geçim Kaynağını Geliştirme Çalıştayı

Kızılay’dan Geçim Kaynağını Geliştirme Çalıştayı
Türk Kızılay Konya Toplum Merkezi ev sahipliğinde “Yerel Halkın ve Mültecilerin Tarım ve Hayvancılık Sektöründe İstihdamı Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Türkiye, 2011 yılında başlayan Suriye krizi ve göç hareketi sonrasında 4 milyondan fazla mülteci ve göçmene ev sahipliği yapmaktadır. Türk Kızılay ise 2015 yılından itibaren 14 ilde kurduğu 15 Toplum Merkezinde Psikososyal Destek, Sağlık, Çocuk ve Gençlik Faaliyetleri, Koruma ve Yönlendirme Çalışmaları, Sosyal Uyum ve Geçim Kaynağını Geliştirmeye yönelik faaliyetler yürütmektedir. Geçim Kaynağını Geliştirme Programı ile geçici koruma altındaki Suriyeliler ve birlikte yaşadıkları yerel halkın istihdam edilebilirliğini arttırmak ve iş gücüne katılımını sağlamak için çeşitli hizmetler sunmaktadır. Bu kapsamda; Tarım ve Hayvancılık Eğitimleri, Girişimcilik Eğitimleri ve Destekleri, Mesleki Eğitimler, Çalışma İzni Desteği, İşçi-İşveren Buluşmaları, Dil Kursları, Sektörel Bazlı Koordinasyon Toplantıları düzenlenmektedir.

kizilay’dan-gecim-kaynagini-gelistirme-calistayi--2.jpg

“YAPILACAK ÇALIŞMALARA IŞIK TUTACAK”

Mültecilerin ve ihtiyaç sahibi yerel halkın yardım çarkının güçsüzleştirici etkisinden bireyleri kurtararak, yardım almaksızın hayatlarına devam edebilmeleri ve güçlenmelerini çok önemsediklerini belirten Konya Toplum Merkezi Yöneticisi Merve Renan Türkkulu, “Bugün burada yerel halkın ve mültecilerin tarım ve hayvancılık sektöründe istihdamlarını gerçekleştirmek, kırsal kalkınmaya destek olmak, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile ihtiyaçlara yönelik işbirlikleri geliştirmek ve nihayetinde Konya’daki tarım ve hayvancılık dinamiklerini belirleyerek ileri de yapılacak çalışmalara ışık tutacak bir rapor elde etmek olarak belirtilmiştir” diye konuştu.

kizilay’dan-gecim-kaynagini-gelistirme-calistayi--3.jpg

“HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE AÇIĞIZ”

Türk Kızılayı’nın 2015 yılından itibaren 14 ilde kurduğu 15 Toplum Merkezinde Psikososyal Destek, Sağlık, Çocuk ve Gençlik Faaliyetleri, Koruma ve Yönlendirme Çalışmaları, Sosyal Uyum ve Geçim Kaynağını Geliştirmeye yönelik faaliyetler yürüttüğüne değinen Türkkulu, “Günün anlam ve önemine binaen Geçim Kaynağını Geliştirme Programı ile geçici koruma altındaki Suriyeliler ve birlikte yaşadıkları yerel halkın istihdam edilebilirliğini arttırmak ve iş gücüne katılımını sağlamak için çeşitli hizmetler sunmaktadır. Bu kapsamda; Tarım ve Hayvancılık Eğitimleri, Girişimcilik Eğitimleri ve Destekleri, Mesleki Eğitimler, Çalışma İzni Desteği, İşçi-İşveren Buluşmaları, Dil Kursları, Sektörel Bazlı Koordinasyon Toplantıları düzenlenmektedir” dedi. Konya Tarım ve Orman İl Müdürü Seyfettin Baydar ise; Türk Kızılay’ın yaptığı çalışmaları takdir ettiklerini ve her türlü işbirliğine açık olduklarını belirtti.

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.