Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Konya Şubesi, 2. sini düzenlediği dayanışma ve yardımlaşma konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencileri ödüllendirecek. Derneğin Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, konu ile ilgili dernek binasında bilgilendirme toplantısı yaptı.
"Kimse Yok Mu Derneği olarak çocuklarımızda yardım ve dayanışma duygularını pekiştirmek için bu yıl resim yarışması düzenledik. Şubat ayında duyurusu yapılan yarışma 17 Nisan itibariyle sona ermiştir." diyen Aşçı, 21 Mayıs Perşembe günü 20: 45'de Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek tören ile dereceye giren öğrenci ve öğretmenleri ödüllendireceklerini kaydetti.
337 resmin katıldığı yarışmada 3., 4. sınıfların 1. kategoride, 5., 6. sınıfların 2. kategoride ve 7., 8. sınıfların da 2 kategoride değerlendirildiğini belirten Aşçı, her 3 kategoriden 9 öğrencinin 1., 2. ve 3. olduğunu, 10 öğrencinin mansiyon ve 15 öğrencinin de teşvik ödülü kazandığını ifade etti.
Yarışmayı Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediklerinin altını çizen Aşçı, "Derece giren öğrencilerimize diz üstü bilgisayar, bisiklet, fotoğraf makinesi gibi çeşitli ödüller vereceğiz. Ödül kazanan öğrencilerin öğretmenleri de altınla ödüllendirilecek." dedi.
Programa Konya Protokolünden yüksek katılım olmasını beklediklerini dile getiren Aşçı, sözlerini şöyle sürdürdü; "Konya Valimiz Osman Aydın, Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız, ilçe kaymakamlarımızın katılımını bekliyoruz. Ayrıca sanatçı Ertuğrul Ekşi de törende katılımcılara konser verecektir." (CİHAN)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.