Karneler velilerin de karnesi

Karneler velilerin de karnesi
Konya'da 444 bin 398 öğrenci karne aldı. Bu yarıyılda da karnenin yaşattığı gurur kadar burukluk yaşayan öğrenciler ve aileler de oldu.

Her okul döneminin sonu, eve gelen karnelerle belirlenir. Okulun bitişinin hüzünlü ya da sevinçli oluşu, o karne notları ile ölçülür. Notlar çocuğun olduğu kadar, ailenin, öğretmenin ve okulun da kendini değerlendirmesi için bir araçtır. Günümüzde sömestre tatillerinin anlamı hızla değişmekte, çocuklar için bir dinlenme dönemi olarak algılanmaktan çok okul başarısını düzeltmek için bir fırsat olarak görülmeye başlanmaktadır.

KARNELER SADECE ÇOCUĞUN DEĞİLDİR

Necmettin Erbakan Üniversitesi PDR Ana Bilim Dalı öğretim üyesi  Yrd. Doç. Dr Barbaros Yalçın,velilere yarıyıl tatili ile ilgili uyarılarda bulundu.Karnenin yalnız okul çocuğunun değil aynı zamanda ailenin de bir döneminin Yansıması olduğunu belirten Yalçın şunları kaydetti; “ genelde aileler düşük not alan çocuklarının üzerine gidiyor.Aslında  o zayıf karneler sadece çocuğun değil, çocuğuyla nitelikli zaman geçirmeyen ailelerindir.Ailelere burada düşen görev zayıflarla ilgilenmek yerine evlatlarıyla ilgilenmektir.”

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.