Karatay Üniversitesi'ne akademisyenlerden tam not

Karatay Üniversitesine akademisyenlerden tam not
KTO Karatay Üniversitesi İstanbul'da akademisyenlere tanıtıldı.
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, İstanbul Konyalılar Vakfı’nın organizesi, İstanbul Konyalılar Derneği’nin de katkısıyla KTO-Karatay Üniversitesi’yle ilgili akademisyenlere bilgi verdi. İstanbul Üniversitesi Balta Limanı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Konyalılar Vakfı Başkanı Oktay Özaydınlı, Konya’ya ilk vakıf üniversitesi kazandıran Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez’i tebrik etti. Özaydınlı, “Konya Ticaret Odamızın bu hizmeti Konya’nın üniversiteler şehri olmasında atılan en önemli adımdır” dedi. İstanbul’da Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Eskil’de üniversitenin kuruluş sürecinde bugüne kadar emeği geçen başta Hüseyin Üzülmez olmak üzere herkese teşekkür etti.
 
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez bilgilendirme sunumunda ilk olarak Konya’nın eğitimdeki tarihsel gelişimi hakkında bilgi verdi. Göreve başladığı ilk dönemlerde Konya’da önemli eksikler tespit ettiklerine dikkat çeken Üzülmez, “Bunlardan ilki Konya’nın her türlü üretimi yapmasına rağmen mallarını pazarlayamamasından dolayı ihracatının düşük olmasıydı. Bu sorunun çözümü, Konya sanayisinin ihracatını artırmak ve pazarlama sorununu çözmek için Konya Ticaret Odası Uluslar arası Fuar Merkezi’ni kurduk. Bu merkezimizi bugüne kadar 2.5 milyon kişi ziyaret etti. İlimizde gördüğümüz ikinci bir eksiklik ise teorik eğitim veren bir üniversite eksikliğiydi. Bu analiz Konya’da uygulamaya ağırlık veren bir üniversite kurma çabamızın öncelikli sebebidir.  Ayrıca Konya’ya ikinci bir üniversite kurma girişimimizin temelinde yatan bir diğer neden ise, özellikle hızlı bir sanayileşme süreci yaşayan Konya'da kalifiye eleman sorununa çözüm üretmektir. Bu ihtiyaç ve tespitlerden hareketle Konya Ticaret Odası olarak Konya'daki ikinci üniversite ihtiyacını karşılamak üzere; daha evvel şahsımın TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurucuları arasında yer alması ve halen de Mütevelli Heyeti’nde görev alan birisi olmam sebebiyle sahip olduğum tecrübeleri aktarmak suretiyle özel üniversite kurma çalışmalarına başladık” dedi.
 
Üniversitenin inşaat aşaması hakkında da bilgi veren Üzülmez, “12 Kasım 2008 tarihinde KTO-Karatay Üniversitesi’nin temelini attık. Şu anda fakültelerin yer aldığı eğitim bloğunun ve Kütüphane’nin inşaatı devam ediyor. Şunun altını çizmek isterim ki; üniversitemizin gerek mimari projesi, gerek, statik, mekanik ve elektrik projeleri’nin tamamı Konya’nın yetiştirdiği mimar ve mühendisler tarafından yapılmıştır. İnşaat ihalesini kazanan firmanın da Konya firması olması, bizleri ayrıca mutlu etmektedir” diye konuştu.
 
KTO-Karatay Üniversitesi’nin tanıtma imkanını sağladıkları için İstanbul Konyalılar Vakfı’na  teşekkür eden Üzülmez, “Üniversitemizde sizler gibi değerli akademisyenlerimizin maddi ve manevi destek ve katkılarını bekliyoruz” dedi.
 
İstanbul’da görev yapan Konyalı Akademisyenler’de KTO-Karatay Üniversitesi’nden büyük heyecan duyduklarını belirterek, “Konya Ticaret Odası sosyal sorumluluk kapsamında şehre Üniversite kazandırması çok önemli bir gelişmedir. Ayrıca Konya Ticaret Odası’nın bu toplantısı İstanbul’da yaşayan biz akademisyenleri de bir araya getirerek kaynaşmamıza imkan sağlamıştır”dedi.
 
Konya Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından kurulacak olan KTO-Karatay Üniversitesi’nin tanıtım toplantısına, KTO-Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi, Murtaza Çelikel Işık Üniversitesi ve Piri Reis Üniversitesi Rektörlerinin yanı sıra 50’ye yakın profesör katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.