Kanser tedavisi için Konya'dan önemli buluş
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Fen Bilimleri Enstitüsünde bir araştırma görevlisi, kanser tanısı için biyopsiyle alınan dokuyu dondurup zar şeklinde kesmeyi sağlayan taşınması zor büyük patoloji cihazını ucuz ve portatif hale getirdi.
SÜ Teknik Eğitim Fakültesi Elektronik Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Işık ile SÜ Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Cihat Avunduk'un danışmanlığında yüksek lisans yapan araştırma görevlisi Yavuz Ünal, tezinde tıbbi bir cihaz geliştirmeye karar verdi.
-300-400 KİLOLUK CİHAZIN AĞIRLIĞINI 25-30 KİLOYA DÜŞÜRDÜ-
Araştırma görevlisi Yavuz Ünal, bu cihazın bir buluş değil ancak kanser ve bazı hastalıklarla mücadele için önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.
Ünal, şunları kaydetti:''Ürettiğimiz bu cihaz artık yaklaşık
Bu ürünün özellikle kanserin teşhisinde önemli bir sorun olan zaman sorununu azaltacağını söyleyen Ünal, şöyle konuştu: ''Böylece kişinin kanser olup olmadığının veya kanserin tipinin öğrenilmesi için çok uzun zamanlar beklenmeyecek. Bugün bu cihazdan az miktarda olduğu için hastalar zaman kaybediyor. Bu uzayan zaman, sonuç bekleyen hasta için adeta kabusa dönüyor. Çok kısa sürede sonuç alınıp tedaviye başlanabilecek. Cihazın patentini aldık. Şu an bazı firmalarla cihazın seri üretimiyle ilgili görüşmeler yapıyoruz. Bu görüşmelerin en yakın zamanda olumlu sonuçlanmasını umuyoruz.''
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.