Kaliteli hizmeti düşük fiyata satabilenler kazanıyor!
Mehmet Satı, Satılmış Kılıç, Osman Aydemir’in ortaklığından oluşan Peşinoğulları Kılıçhan Mobilya İnşaat Ticaret Sanayi Ltd. Şti. yeni projeleriyle de müşterilerini bekliyor. Firmanın ortaklarından Mehmet Satı projeleri hakkında bilgi verdi. İşe mobilya sektöründe başladıklarını ifade eden Mehmet Satı, “Peşinoğulları olarak imalata devam ediyoruz. 6 yıl önce de inşaat sektörüne girdik. 1 sene sonra Satılmış Kılıç ile ortak olup Peşinoğulları Kılıçhan inşaat olarak yolumuza devam ediyoruz. Genelde Karatay bölgesinde çalışıyoruz. Şu ana kadar 4 proje gerçekleştirdik. Beşinci ve altıncı projelerimizde devam ediyor. Orta kesime hitap eden evler yapıyoruz. 2+1,3+1 şeklinde yapıyoruz. Fiyatlarımızda cazip geliyor” diye konuştu.
KREDİLİ SATIŞ OLMADAN 3 YILA KADAR ÖDEME KOLAYLIĞI
Son projeleri olan Aymila Konutları hakkında bilgi veren Satı, “Aymila Konutları toplam 84 daireden oluşuyor. 42 daire 2+1, 42 daire 3+1 şeklinde olacak. Ödemede de 3 yıl vade yapıyoruz. Kredili satışımız yok. Kredili satış yerine kendi imkanlarımızla 3 yıla kadar ödeme kolaylığı sağlıyoruz. Karatay Hacı Hasan Mahallesi Nakipoğlu Hastanesinin yanında şehir merkezine çok yakın bir alan. 2018 yılının mart ayında başlayacağız. 2 yılda da müşterilerimize teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.
BİRİNCİ SINIF MALZEME KULLANIYORUZ
Birinci sınıf binalarda hangi malzemeler kullanılıyorsa kendilerinin de onları kullandıklarını belirten Satı, “Üst kesime hitap eden binaların malzemeleriyle bizim malzememiz arasında hiçbir fark yok. Aynı kalitede yapıyoruz. Kaliteden taviz vermiyoruz. Bizim olmazsa olmazımız kaba sıvadır. Dış cephe ve iş cephede mutlaka vardır. Yapılan binaların yüzde 50’sinde alçı oluyor. Alçıya vuruluların maliyeti düşük oluyor. Böyle olunca da binada sıvasında çatlaklar oluşmaya başlıyor. Ama bizim yaptığımız sıvada böyle bir durumlar karşılaşılmıyor” ifadelerini kullandı.
UCUZ DİYE İSKÂNSIZ BİNALARA OTURMAYIN
Yaptıkları bütün binaların arkasında olduklarını ifade eden firma ortaklarınsan Satılmış Kılıç ise “Biz bu bölgede tanıyorlar. Konya’da çoğu firmada iskan almadan bırakıp gidiyor. Vatandaşta daireyi ucuz aldığına seviniyor. Bu da vatandaşın şantiye elektriği kullandığı için yüksek kullanmasına neden oluyor. Ucuz diye iskansız binalara oturmasınlar. İşçiliğine, kullanılan malzemeye de baksınlar. Bu işin boyasında ziyade statiği önemlidir. Bizim her yaptığımız yerde iskan alınmıştır. iskansız dairelerin tapuda satışına izin verilmemesi gerekiyor. Ben iskan harcı veriyorum. Bazı firmalar bunu vermiyor. Daireyi de ucuza satıyor ama vatandaş bunu bilmiyor. Bu da vatandaşın mağdur olmasına sebep oluyor. Bizimde rekabet gücümüzü azaltıyor” dedi.
İNŞAAT SEKTÖRÜ EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ
İnşaat sektörünün ekonominin lokomotif bir sektörü olduğunun altını çizen Kılıç, “Bu sektörün canlanması piyasanın canlanması demektir. Kurumlarda bu işlere bakan elemanların yetersiz olması sebebiyle onaylanma süreci gecikiyor. 2 ay sırada bekliyoruz. Bu da bizim işimizi sekteye uğratıyor. Yine 18. madde geçirilen yerlerdeki mülk sahipleri mağdur durumda. 30-40 kişi bir araya gelip hissedar yapıldığı için bir kişiyle anlaşılmadığı zaman 40 kişiyi bağlıyor. Bu durumda da milyonluk yatımını bağlanmış oluyor” diye konuştu.
İSMAİL POÇAN / YENİ HABER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.