İstiklal yürüyüşü

İstiklal yürüyüşü
30'dan fazla Sivil Toplum Kuruluşu darbeyi ve 17 Aralık sürecini İstiklal Caddesi'nde protesto etti. Eylemciler 'Ne Kemalist vesayet ne Gülenist vesayet' sloganı attı.

Aralarında 30'u aşkın Sivil Toplum Kuruluşunun yer aldığı 28 Şubat Platformu '28 Şubat Post-Modern 17 Aralık Dost-Modern' darbelerini protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Taksim Tünel'den Galatasaray Lisesi önüne kadar 'Ne Kemalist vesayet ne Gülenist vesayet' gibi birçok slogan eşliğinde yürüyen Platform üyeleri Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması düzenledi. Platform adına basın açıklamasını okuyan Avukat Cahide Gülnur Sarı, seçilmiş iktidarlara karşı yapılan her türlü darbelere karşı olduklarını belirtti. Basın açıklamasından sonra konuşan Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek ise darbe dönemlerinde ortaya çıkan yapılanmaların 17 Aralık'ta da kendini gösterdiğini söyledi.

ZIT KUTUPLAR KOL KOLA GİRDi

Petek, 'Sandıktan ümidi olmayanlar ile paralel yapılar milli iradeyi uzaklaştırmak için kol kola girdi. Tamamen zıt kutuplarda yer alan bu ittifaka karşı milli iradenin yanındayız' diye konuştu 27 Mayıs darbesiyle Adnan Menderes'in ve 2 Bakan'ın masumca asıldığını belirten Petek, 'Biz 27 Mayıslar'ı 12 Eylül'ü, 12 Mart'ı, 28 Şubat'ı ne de 27 Nisan bildirisini asla unutmadık unutmayacağız' dedi. Petek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı son zamanlarda bazı kesimler tarafından ağır ithamlarda bulunulmasına da tepki gösterdi. Petek, milletin darbecileri asla affetmeyeceğini ve hafızasına kazıyacağını belirterek, 'Millet, bunu her seçimde gösterdiği gibi, 28 Şubat'tan sonra 2002 yılında da gösterdi ve iradesini ortaya koydu. 3 dönemdir millet iradesi demokratik yollarla iktidarda ama darbeciler boş durmuyor. Biz iktidarların ancak milletin iradesi sonucu ortaya çıkmasının taraftarıyız' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.